Hírek, események

Vegyes érzelmekkel tekinthetünk az elmúlt hét eseményeire, a kriptovaluták árfolyamai eléggé széles skálán mozogtak. A hét elején a Bitcoin 10844 dolláron kezdett, majd vasárnap 11946 dolláros árfolyamon zárt, hét közben elért maximuma 13775 dollár. Az Ethereum hasonló utat járt be, 307 dolláron kezdett, majd 320 dolláron zárt a hétvégén, heti...

A Coinbase és Circle által létrehozott közös vállalkozás - a Centre konzorcium - elkötelezett célja a stable coinok általános elfogadottságának és fejlesztésének elérése.

Úgy tűnik a Bitcoin egyelőre megállíthatatlan, tegnapi cikkünk megjelenése óta árfolyama újabb 2019-es csúcsot ért el 11440 dolláron, utoljára 2018. márciusában (15 hónapja) teljesítette ezt a szintet. Múlt kedden 9338 dollárról indult, ami nem csekély 22%-os emelkedés egy hét leforgása alatt. Elemzők szerint nem kizárt, hogy a Bitcoin hamarosan...

A kriptopiacon részt vevők számára kedvezően alakulnak az események. A Bitcoin az elmúlt időszak árfolyamcsúcsát érte el vasárnap 11 188 dolláros értéken, az Ethereum szintén vasárnap tetőzött 318 dolláros árfolyamon, míg a Ripple 0,49 dolláros maximumot ért el. A teljes piaci tőkekapitalizáció 335 milliárd dollárig emelkedett.

A közösségi média óriás Facebook bemutatta a jövő évben kibocsátásra kerülő Libra tokene leírását. Terveik szerint a felhasználók megvásárolhatják és tárolhatják a Librát egy online digitális pénztárcában, a Calibrában. A valuta a felhasználók között átutalható, illetve felhasználható számlák fizetésére vagy vásárlásra.

Több száz hírt dolgoztunk fel a kriptovilágból. Olvasd vissza és tanulj!