Automata Network

Az Automata Network egy decentralizált szolgáltatási protokoll, mely egy plusz adatvédelmi réteget biztosít a dAppok számára több blokkláncon (Ethereum, Polkadot) keresztül.

A Miner Extractable Value (MEV) probléma, egy olyan helyzet, amikor a blockchain bányászok vagy arbitrázs botok átrendezik a tranzakciókat, vagy a blokkból eltávolítják a tranzakciókat a profit maximalizálása érdekében. Az Automata Network Conveyor néven elindította erre a problémára kifejlesztett megoldását - egy szolgáltatást, amelyet tranzakciók meghatározott sorrendben történő bevitelére és kimenetére terveztek. Lényegében lehetetlenné teszi a tranzakciók átrendezését.Az Automata legfőbb jellemzői az abszolút adatvédelem (anonim szavazás DAO-kra), magas fokú biztonság, egyszerű számítás.

Az ATA az Automata Network saját tokene és a tervek szerint az alábbi már meglévő és jövőbeni esetekben használható.

Irányítás: Az ATA token tulajdonosai javaslatokat adhatnak be és szavazással dönthetnek is más javaslatokról, akárcsak a platform és a hálózat paramétereiről, tulajdonságairól, funkcióiról.

Bányászati jutalmak: A bányászok ATA tokent kereshetnek alkalmazások futtatásával és tranzakciók végrehajtásával a hálózat felhasználói számára.

Protokoll díjak: A felhasználók fizetnek a bányászoknak a tárolási és számítási munkákért.