Chiliz

A Chiliz (CHZ) egy olyan digitális valuta a sport és szórakoztatás világában, mely a világ elsőszámú blockchain alapú rajongói platformját, a Socios.com-ot működteti. A rajongók úgynevezett Fan tokeneket vásárolhatnak vagy eladhatnak, valamint szavazati jogukkal részt vehetnek felmérésekben, közvélemény kutatásokban. A Chiliz token legfőbb tulajdonsága, hogy kizárólagosan működteti a Socios platformját, ahol a rajongók felhasználhatják a Fan tokeneket. A CHZ mindenképpen szükséges ahhoz, hogy valaki részt vehessen a Fan Token Offerings (FTO) folyamatában, mely a Fan tokenek kezdeti értékesítése.

A Fan tokenek értékesítése vagy vásárlása Chiliz ellenében történik a chiliz.net belső tőzsdei platformján. Maga a CHZ token számos ismert tőzsdén, mint például a Binance-en vagy a Bitpanda-n is fellelhető. 


A rajongók Chilizzel vásárolhatják meg a Fan tokeneket, melyekkel részt vehetnek minden olyan szavazáson, melyet a partnerek publikálnak a Socioson keresztül. A szavazati jogon túl a token tulajdonosok jutalmazási programokban vehetnek részt és számos egyéni élménnyel gazdagodhatnak.

Jelenleg 25 nagy sport/esport szervezet, köztük az FC Barcelona, a Juventus, az AC Milan, az OG, a Paris Saint-Germain, a Manchester City és a Professional Fighters League indította el saját rajongói tokenét.