Fantom

A Fantom egy nyílt forráskódú, decentralizált intelligens szerződéses platform DApp-ekhez és digitális eszközökhöz, amelyet az Ethereum alternatívájaként hoztak létre. A Fantom célja, hogy leküzdje az előző generációs blokkláncok korlátait, és egyensúlyba hozza a három összetevőt: a skálázhatóságot, a biztonságot és a decentralizációt. A projekt egy sor eszközt kínál a meglévő DApp-ek integrálásának egyszerűsítésére, valamint egy tét-jutalomrendszert és beépített DeFi-eszközöket.A Fantom egyik fő erőssége a teljesítménye és a hatékony tranzakciófeldolgozás, vagyis a másodpercenkénti többezer tranzakció, melynek a költsége a cent töredéke tranzakciónként. Ennek eredményeként a Fantom nagyobb skálázhatóságot biztosít, de alacsonyabb költséggel.

Amellett, hogy egy gyors, biztonságos és olcsó fizetési platform, szavazati jogot kínál az FTM token tulajdonosai számára. A felhasználóknak joguk van egy 0-tól 4-ig terjedő skálán kifejezni az egyetértés / egyet nem értés mértékét.

Az FTM a Fantom natív tokene, amely az ökoszisztémát működteti, fizetésekre, hálózati díjakra, befektetésekre is felhasználható. Az FTM képezi a tranzakciók gerincét, lehetővé teszi a díjbeszedést, a stakelést, valamint felhasználói jutalmakat kifizetését.