NEO

Manapság gomba módra szaporodnak az új blockchain projektek és kriptovaluták. Egyik kiemelkedő valuta nem más, a NEO (vagy korábban Antshares).

A NEO-ra gyakran szokás úgy utalni, mint a "kínai Ethereum" vagy "Ethereum gyilkos". A NEO az első decentralizált, nyílt forrású kriptovaluta és blockchain platform Kínában. 

NEO stakelési lehetőség: folyamatot lépésről lépésre - a KriptoAkademia.com jóvoltából

A NEO megfogalmazott célja: Éllovasnak lenni egy okos gazdaság felépítésében.

OKOS GAZDASÁG= Digitális Javak+Digitális Személyazonosság+Okos szerződések

A NEO egy nagyon hasonló működési elven alapszik, mint az Ethereum, de néhány tulajdonságában - melyek előnyhöz juttatják - nyilvánvalóan különbözik. Az egyik legnagyszerűbb fejlesztés, hogy többféle nyelvezettel kompatibilis, mint például Microsoft.net, Java, Kotlin, Go&Phyton. Ezzel szemben az Ethereum támogatása csak a Solidity-re korlátozódik, ami a saját fejlesztői által kifejlesztett nyelv. 

Ha innen közelítjük meg, a Neo máris több fejlesztőt vonz magához. A program nyelvek szélesebb körű elfogadása csökkenti a korlátokat, a fejlesztőknek nem kell új nyelvet megtanulniuk, hogy okos szerződéseket írjanak vagy a Neo-val dolgozzanak. Másik lényegi különbség az, hogy a Neo-nál nincs szükség bányászokra. "Könyvelési csomópontokat" használnak, melyeket ösztönöznek a Neo hálózat működtetésére. 

Okos gazdaság

Az okos szerződések a Blockchain technológia egyedi jellemzői. Segítenek a termékeket vagy szolgáltatásokat átváltani vagy pénzt átutalni a legátláthatóbb, legbiztonságosabb, konfliktusmentes módon, közvetítő beavatkozása nélkül.

A közeljövőben a Neo célja egy ökoszisztéma létrehozása az okos szerződések számára. Az okos szerződések végrehajtása egy virtuális gépet (VM) igényel. A Neo célja, hogy legyen egy olyan virtuális gép, mely kombinálja az összes többi valuta előnyös tulajdonságait. Például, gyorsabb végrehajtási sebesség, jobb teljesítmény, még teljesebb ellenőrzés, a fejlesztett nyelvek támogatása. 


NEO pénztárcák

Sajnos nem sok lehetőség áll rendelkezésre, de a korai követőknek határozottan érdemes próbálkozni: NEON Wallet, NEO GUI, NEO CLI, NEO Tracker, NEO Wallet, Ansy

A NEO jövője

A NEO egy nagyszerű projekt az Ethereummal megegyező, vagy azt még inkább túlszárnyaló potenciállal. A Neo legnagyobb akadálya a kínai szabályozó rendszer. Miután Kína megpróbálta beszabályozni a kriptovaluta ipart és megtiltotta az ICO projekteket, a Neo jövője bizonytalan. Lehet, hogy egy nyerő pozícióból most inkább vesztésre állnak? Ha Kína feloldja az ICO-kal szembeni korlátozást, akkor talán reménykedhetünk, hogy a Neo azzá válik, ami sokan remélnek és megrengeti a kriptovaluta piacot.