Heti összefoglaló - október 22

2022.10.22

2022. október 17-22. | Heti összefoglaló

A Bitcoin és az Ethereum a héten stagnált, továbbra is nagyon szűk sávban kereskedtek. A Bitcoin történelmi volatilitása (a BitMEX BVOL indexszel mérve) minden idők legalacsonyabb szintjei közelében van, egyedül 2018. novemberében volt ennyire nyugodt.

2018. novemberében a Bitcoin árfolyama 6300 dollárt volt, majd 3500 dollárig csökkent az árfolyam 2019. januárban, majd 2019 nyarán már 11.000 dollár feletti szinteknek örülhettünk.

A kérdés most az, hogy ismétli-e a történelem önmagát? Lesz ez további zuhanás ahonnan ismét felpattannak az árfolyamok, akire kiváló megoldás lehet a trendkövető stratégiai alkalmazása. 


Nemzetközi pénzpiacok

Ezen a héten a befektetők visszatértek a kockázatos eszközökhöz. A részvények a negyedéves beszámolási szezon pozitív kezdetének köszönhetően előretörtek. A bankok, a légitársaságok és a Netflix pozitív hangulatot inspiráltak a tőzsdén, ami azt jelzi, hogy az amerikai fogyasztók továbbra is jó formában vannak. Az erős amerikai gazdaság azonban szigorúbb kamatpályát feltételez, így a kötvények tovább zuhantak.

Makro kitekintés

A legérdekesebb makrotörténet Japánban alakul, ahol a valuta több mint 30%-ot esik idén, mivel a központi bank továbbra is nagyon laza monetáris politikát folytat, és a nagy központi bankok között magányos galambként szerepel. A Bank of Japan továbbra is nulla kamatláb-politikát és mennyiségi lazítást folytat, és a 10 éves hozamot 0,25%-on rögzíti annak ellenére, hogy a globális kötvényhozamok idén sokat emelkedtek. A 10 éves USD és JPY hozam közötti különbség a 2021. év végi 1,25%-ról mostanra 4%-ra ugrott, ami rendkívül vonzóvá teszi a JPY-eszközöket, és a JPY árfolyamát is megviseli. Ha (amikor) a japán jegybank kapitulál és befejezi a mennyiségi lazítást, az valószínűleg térdcsapásszerű nagy esést fog okozni a részvényekben, kötvényekben és a legtöbb más eszközben.


Tanulni szeretnél? Komolyan is gondolod?

Ha érdekel a Kriptopiac, itt az idő, hogy megtanuld az alapokat. Ha komolyan gondolod, akkor jelentkezz 10 alkalmas személyes konzultációra, amire akár két barátodat is meghívhatod. Így a konzultáció díja három felé osztódik. 


Ha még nem regisztráltál a Binance tőzsdére, ami a világ legnagyobb forgalmú tőzsdéje, akkor az alábbi linkkel és regisztrációs kódot használva örökös 20% kereskedelmi kedvezményt kaphatsz. 

Regisztráció linkje itt elérhető

Örökös 20%-os kedvezemény biztosító kód: LCPNHTYO