IOST

Az IOST "ultragyors", teljes értékű decentralizált blokklánc hálózatként és egyben ökoszisztémaként azonosítja magát saját csomópontokkal, pénztárcákkal proof-of-believability konszenzus alapján. 

Ahhoz, hogy jobban megérthessük az IOST működését, össze kell hasonlítani a legközelebbi versenytársaival. Azt Ethereum a legnépszerűbb okosszerződéseket használó platform a fejlesztők körében. De akár összehasonlítható az EOS vagy TRON platformokkal, melyek magasan skálázhatók remek felhasználhatósággal.

A legnagyobb különbség az IOST és versenytársai között, hogy másodpercenként akár 100 ezer tranzakció feldolgozására képes, szemben az Ethereum másodpercenkénti 20, a Tron 2000 vagy az EOS 4000-es feldolgozási rátájával.

Az IOST blockhain infrastuktúra nyílt forráskódú, biztonságos, méretezhető, abban a reményben lett tervezve, hogy online szolgáltatások háttereként, gerinceként szolgáljon a jövőben. A csapat által kifejlesztett "proof-of-believability" konszenzus algoritmus biztosítja, hogy a hálózaton végrehajtott tranzakciók biztonságosságát és hatékonyságát. 
Ilyen sebesség elérése érdekében az IOST csapata megalkotott egy új blockchain rendszert, mely számos innovációt, újítást és protokollt vezetett be, köztük a már említett proof-of-believability konszenzust. Elsősorban nagyvállalati felhasználásra készült, azaz állítása szerint Amazon, Google vagy Facebook nagyságú óriások kezelésére is alkalmas. A projekt további sikerének kulcsa a partnerségi kapcsolatok kialakítása.