Kamatemelés hatására emelkedtek az árfolyamok

2022.07.29

Szerdán a FED döntéshozó testületének (FOMC) ülését követően 0,75%-os kamatemelésről döntött, melynek hatására a kripto-, és részvénypiacok látványosan megindultak felfelé. A Bitcoin árfolyama 8%-os, az Ethereum pedig 15%-os emelkedés produkált, a kriptopiac tőkeértéke pedig újra meghaladta az 1 milliárd dollárt.


A Profit Manager trendkövető stratégiájával nem maradsz le a növekedésről. Regisztrálj be és próbáld ki Demo-ban. 


Jerome Powell FED elnök az ülést követő sajtótájékoztatón a következő hónapokról is beszélt:

"Továbbra is ülésről ülésre hozzuk meg döntéseinket. Ahogy a monetáris politika tovább szigorodik, valószínűleg az a legmegfelelőbb, ha az emelések ütemén lassítunk, miközben felmérjük, hogy döntéseink hogyan hatnak a gazdaságra és az inflációra"

Azt is elmondta, hogy véleménye szerint az USA-ban jelenleg nincs recesszió.

Ebben a hónapban ez már a második alkalom, hogy a kriptopiacok pozitívan reagáltak a fontosabb amerikai gazdasági hírekre. Korábban a piacok jelentős erősödést mutattak az amerikai CPI-adatok közzétételét követően annak ellenére, hogy az infláció 41 éves csúcson van.

Jelen pillanatban a kriptopiac továbbra is pozitív egyenleget mutat. A Bitcoin az elmúlt 24 órában közel 5%-ot emelkedett, árfolyama meghaladja a 24 ezer dollárt. Az Ethereum 1700 dollár felett kereskedhető, az elmúlt 24 órában több mint 5%-os emelkedést ért el. Végül a Polygon MATIC, amely az amerikai CPI-adatok közzétételét követő korábbi rallyt vezette, az elmúlt 24 órában 11%-kal emelkedett, és 0,97 dollár körüli árfolyamon kereskedik.


További információ: www.thecryptobasic.com