Cosmos

A Cosmos a "blokkláncok internete", célja, hogy megoldja a blokklánc ipar "legégetőbb problémáit". Független, párhuzamos blokkláncokból álló ökoszisztémát igyekszik kiépíteni, melyek egymással képesek együttműködni. Az összekapcsolt blokkláncok ökoszisztémájának felkínálásával alternatívát biztosít a lassú, drága, skálázhatatlan és környezetkárosító, azaz a proof-of-work protokoll helyett, amelyet a Bitcoin is használ.


A projekt további céljai közé tartozik, hogy a blokklánc technológiát egyszerűsítsék a fejlesztők számára és a decentralizált applikációk elérhetővé váljanak. Az Interblockchain kommunikációs protokoll használatával megkönnyíti a blokklánc hálózatok egymás közötti kommunikációját, megelőzve az iparág széttagoltságát.

Proo-of-stake algoritmust használ. Azok a validátor csomópontok, amelyek nagyobb mennyiségű ATOM tokent stakelnek, nagyobb valószínűséggel kerülnek kiválasztásra a tranzakciók ellenőrzésére és a jutalmak megszerzésére. Azok a csomópontok, amelyekről kiderül, hogy tisztességtelenül tevékenykednek, büntetést kapnak vagy elveszíthetik a feltett tokeneket.