Arweave

Az Arweave egy decentralizált tárolóhálózat, amely platformot kínál az adatok határozatlan idejű tárolására. Úgy jellemzi magát, mint "egy közös tulajdonban lévő merevlemez, amely soha nem felejt".

Az Arweave hálózat natív kriptovalutáját, az AR-t használja a bányászok fizetésére, a hálózati információk korlátlan idejű tárolására. 
A projekt célja, hogy biztosítsa "az információk tárolásának és megosztásának kollektív képességét korlátlan ideig, hogy az több generáció számára is elérhetővé váljon". Ennek a célnak az elérése érdekében olyan a blokklánc technológiát használ, melyben minden blokk kapcsolódik a közvetlenül azt megelőzőhöz és egy véletlenszerű korábbihoz is. Az Arweave szerint ez arra ösztönzi a bányászokat, hogy több adatot tároljanak annak érdekében, hogy a véletlenszerű korábbi blokkokhoz is hozzáférjenek.

Az Arweave arra összpontosít, hogy fenntartható ökoszisztémát építsen a hálózat köré. 2020 júniusában bemutatta a "profitmegosztási tokeneket", amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy osztalékot kapjanak, amikor az alkalmazásukból hálózati tranzakciós díjak keletkeznek,

A projekt startupokkal is együttműködik a "Boost" programon keresztül, ingyenes tárhelyet és hozzáférést biztosítva az Arweave csapatának és az iparági befektetőknek.