RIPPLE


A Ripple az elosztott főkönyvi technológiát, a blockchaint használja, akárcsak a Bitcoin vagy Ethereum. A Ripple elgondolása lehetővé teszi a valós idejű pénzügyi tranzakciók lebonyolítását.

Manapság a nemzetközi pénzmozgás néhány napot vesz igénybe (3-5 nap), a költségek pedig hatalmasak. Szó szerint nincs más lehetőség aznapi nemzetközi pénzküldésre, mint felülni egy repülőre egy pénzzel teli aktatáskával. A Ripple célja ennek a problémának az áthidalása, megteremtve a határokon átívelő néhány másodpercen belüli pénzküldés lehetőségét.
A piac mérete mindig akkora amekkorára igény van, a technológia kiépített (a Ripple 2012, a vállalat megalapítása óta dolgozik rajta), a csapatuk világklasszis és közel 100 bankkal állnak partneri kapcsolatban szerte a világon.

Az első bank mely elkezdte használni a Ripple Payment Protocol-t nem más, mint a német Fidor Bank. A Magyarországon is ismert bankok közül az Unicredit csatlakozott hozzá.

Nem meglepő, hogy sokak szerint az XRP vezető kriptovalutává növi ki magát a jövőben. 

Aki kicsit is jártas a kriptovaluták piacán, annak nem kell bemutatni a Ripple-t, ami jelenleg a 3. helyet foglalja el a top coin-ok rangsorában.
Az XRP (Ripple saját kriptovalutája) négy másodpercen belül "szállít" pénzt bárhol a világon, néhány penny költségen, vagyis kifejezetten költséghatékony, a közvetítő bankok kiiktatásának köszönhetően. Más coin-okkal ellentétben a rendszer áteresztőképessége sokkal kedvezőbb - az Ethereum rendszer százszorosa - azaz 1500 tranzakciót képes lekezelni másodpercenként. Míg a Bitcoin is csak 3-5 tranzakció lebonyolítására képes másodpercenként.Ne vásárold, ha azt várod, hogy olyan gyorsan történnek a dolgok, mint más coin-ok esetén (és ne futamodj meg, ha felére esik az értéke). A lényegi különbség az, hogy az XRP rendkívül erős csapatra és technológiára támaszkodik. Ha most hajlandó vagy megvásárolni és legalább öt évig megtartani, rendkívüli megtérülésben lesz részed.

Ha csak egyszerűen akarsz az Ripple-re gondolni, mondjuk azt, hogy az XRP lehetővé teszi a határokon átívelő, ugyanolyan sebességű pénzmozgást, mint ahogyan az információ áramlik.