AAVE

Az AAVE egy decentralizált pénzügyi protokoll, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy kriptovalutát hitelezzenek vagy vegyenek fel hitelként.

A betétesek likviditást biztosítanak a piacnak, továbbá kamatbevételre tehetnek szert azáltal, hogy digitális eszközöket helyeznek letétbe. A hitelfelvevők pedig biztosítékként használhatják kriptovalutájukat, ezáltal gyorskölcsönhöz juthatnak.

A felhasználók körülbelül 20 kriptovalutában hitelezhetnek vagy vehetnek fel kölcsönt, vagyis nagyobb választási lehetőséget kapnak. Az AAVE egyik kiemelkedő terméke az úgynevezett gyorshitel, amelyet a DeFi térben az első számú kölcsönzési lehetőségként aposztrofáltak.

Egy másik érdekes tulajdonsága, hogy az AAVE-en keresztül hitelfelvevők dönthetnek fix és a változó kamatozás között. Míg a fix kamatok némi biztonságot nyújtanak a voltatilis időszakokban, addig a változó kamatlábak jól jöhetnek, ha a hitelfelvevő úgy gondolja, hogy az árak a közeljövőben csökkenni fognak.

Az AAVE kedvezményes díjakat biztosít a tulajdonosoknak a platformon, továbbá, ha valaki tokentulajdonos az egyben az is jelenti, hogy részt vehet az irányítási kérdésekkel kapcsolatos döntések meghozatalában, jövőbeli fejlesztésekben.