TRON

A Tronix (TRX) a TRON platform hivatalos valutája, melynek célja, hogy decentralizált szórakoztató tartalommegosztó platformként működjön blockchain and P2P alapon. Egy szingapúri non-profit alapítvány, a Tron Alapítvány hozta létre. Az alapító ügyvezetőt - Justin Sunt - egy lapon emlegetik az Alibaba alapítójával. 

A Tron nyílt, decentralizált platformja és elosztott tárolási technológiája lehetővé teszi a digitális tartalomalkotók számára, hogy kihagyják az olyan közvetítőket a folyamatból, mint például az Apple Store vagy a Google Play Store. Ennek eredményeképpen a tartalom tulajdonosai közvetlenül a felhasználóktól szerezhetnek hozzájárulást. A Tron megkísérli megtörni az olyan óriások, mint a Facebook, az Amazon vagy a Snapchat irányítását azzal, hogy az adatok tulajdonjogát visszaadja az alkotók kezébe.

Folyamatban van a TRX átvezetési lehetőségének megoldása a Peiwo App-ba, mely a 10 millió felhasználónak lehetővé tenné a token kereskedését. Igaz, hogy a Tron mindenféle kriptovalutát támogat, a TRX lesz a hivatalos.

A vállalkozás hosszú távú befektetést kínál, a projekt nagyon törekvő, céljaik között szerepel több blockchain technológia bevonása, ezek nagy része technológiailag kísérleti fázisban van, többek között egy olyan is, mely eléggé hasonló az Ethereum platformhoz. Mindezek kivitelezése a következő 8-10 évben történik. A Tron széles körű támogatást szerzett top kínai fejlesztőktől és folyamatosan kiterjeszti alkalmazott bázisát technológiai szakértőkkel.

Kereskedhető a nagyobb tőzsdéken Binance-on, Bitstampen, Huobin vagy Bittrexen.

A TRX ERC-20 token, az alábbiakban tárolható: Ledger Nano S, Trezor vagy MyEtherWallet