Decentraland

A Decentraland virtuális valóság platformként határozza meg magát, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tartalmakat és alkalmazásokat hozzanak létre és ezzel bevételt szerezzenek. Ebben a virtuális világban a felhasználók földterületeket vásárolhatnak melyeken később építkezhetnek, bevételhez juthatnak. A platform az Ethereum blokkláncon működik.
Tartalomkészítők, vállalkozások és olyan magánszemélyek számára készült, akik új üzleti lehetőségek után kutatnak vagy szimplán csak szórakozásra vágynak a Decentraland virtuális világában.

A platform két tokent használ: a MANA-t, mely egy ERC-20-as token és a LAND-et, mely egy nem helyettesíthető ERC-721-es token. A tagok MANA segítségével LAND-et (földet) vásárolhatnak, mely a platformon egy virtuális földterületet képvisel. Ha valakinek LAND van a tulajdonában, akkor az elmondhatja magáról, hogy a virtuális világ egy darabkájának tulajdonosa. LAND vásárlása során a MANA tokenek egy bizonyos százaléka elégetésre kerül, korlátozott számban áll rendelkezésre. A MANA token számos eszköz, avatár és egyéb költségek fizetésére is felhasználható a Decentraland piacán.

DAO-t, azaz decentralizált autonóm szervezeti struktúrát használ, ennek eredményeként a MANA és LAND tokentulajdonosok irányítják a Decentraland világát, javaslatot tesznek és szavaznak a metaverzum működésről, irányelvekről és az engedélyezett tartalomtípusokról.