Pancakeswap

A PancakeSwap 2020. szeptemberében indult decentralizált tőzsde, melyet a Binance indított el a Binance Smart Chainen. Azzal a céllal jött létre, hogy megfizethető és elérhető alternatívát nyújtson a felhasználók számára, ezért jóval kedvezőbb tranzakciós díjakat biztosít, mint versenytársai. 


Lehetővé teszi, hogy a felhasználók likviditási poolok segítéségével tudjanak tokeneket cserélni egymás között, mellyel bevételhez juthatnak, saját CAKE tokeneik stakelésével jutalmakat szerezhetnek. A likviditási poolok működése automatikus, algoritmusok működtetik (AMM, azaz automated market maker). Egy másik, kedvező hozammal kecsegtető tevékenység a farmolás.

A PancakSwap saját tokene a CAKE, mely egy BEP20 token, mely a Binance Smart Chainen lett kibocsátva. A CAKE fő funkciója a PancakeSwap platform likviditásának ösztönzése.

A felhasználók úgynevezett lottón is részt vehetnek. Minden egyes sorsolás 6 órán keresztül tart, egy szelvény ára 10 CAKE, mely 4 darab 1-14 közötti számot tartalmaz. A jackpot, azaz a nyeremény a lottó pool 50%-a.

A PancakeSwapen NFT-k is működnek, melyek megnyerhetők, majd megtarthatók vagy átválthatók CAKE-re.