BlackRock iShares Future Metaverse Tech and Communications EFT indul

2022.10.02

A BlackRock tovább ássa magát a kriptóba a metaverzum ETF indításával.  A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője egy új metaverse ETF-et indít, hogy segítsen a befektetőknek biztonságosan pénzzé tenni az internet virágzó, magával ragadó változatát.

A BlackRock iShares Future Metaverse Tech and Communications ETF a csütörtöki bejelentés szerint a metaverzumra fókuszáló vállalatoknak nyújt majd kitettséget a befektetőknek. Ide tartozhatnak a közösségi médiához, virtuális platformokhoz, digitális eszközökhöz, játékhoz, kiterjesztett valósághoz és sok máshoz kapcsolódó vállalatok.

A metaverse, amely olyan technológiákat egyesít, mint a virtuális valóság és az NFT-k, a tőzsdén kereskedett termékek kibocsátóinak középpontjába került. Legutóbb a svájci székhelyű 21Shares kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett termék kibocsátó és az amerikai rivális ProShares indított saját Metaverse ETF-et.

A Metaverse tér jelentős lassulása ellenére egyes iparági felmérések szerint 2030-ra a teljes megszólítható piac 8-13 billió dollár között lesz.

A BlackRock 2022 folyamán tovább növelte kitettségét a digitális eszközök terén. 

A BlackRock tavaly került a címlapokra, amikor bitcoin-futures-ekkel egészítette ki azokat a származtatott termékeket, amelyekbe két alapja is befektethet. A fejlemény nem sokkal azután következett be, hogy a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink némileg bullish módon nyilatkozott a világ első kriptopénzéről. Egy viszonylag ritka támogatásban Fink azt mondta, hogy 

"a Bitcoin felkeltette a figyelmet és nagymértékben helyettesítheti az aranyat", 

de figyelmeztetett növekvő népszerűségére, amely valódi hatással van az amerikai dollárra.

Akkoriban Fink, aki a BlackRockot a világ legnagyobb pénzkezelő vállalatává nőtte ki, elutasította a bitcoint, mint nem többet, mint a spekuláció és a pénzmosás eszközét.

A BlackRock, mint a világ legnagyobb vagyonkezelője áprilisban egy blokkláncra fókuszáló ETF-et indított, amely a kripto- és blokklánciparban való kitettséget biztosít a befektetőknek. 


Ha még nincs Binance számlád, de szeretnél örökös 20%-os kedvezménnyel kereskedni, akkor ezen a linken keresztül regisztrálhatsz