BINANCE COIN

A Binance Coin (BNB) a világ legnagyobb forgalmú kriptovaluta tőzsdéjének - a Binance-nek - a saját kriptovalutája. Használatának előnye, hogy a Binance tőzsde kereskedési díjkedvezményt biztosít, ha azt BNB-ben fizetjük, az alapdíjra is további kedvezményt biztosít, ha rendelkezünk BNB tokennel. A BNB a tőzsde működését hivatott támogatni, utalási költség, kereskedési vagy listázási díjak kiegyenlítésére is használható.
Kezdetben 200 millió db BNB tokent bocsátottak ki, ami a coin égetésnek köszönhetően folyamatosan csökken, amíg el nem éri a 100 milliót. A coin égetés célja, hogy a forgalomban lévő tokenek egy részét meghatározott időközönként kivezetik a piacról, azaz megsemmisítik azokat. Ezzel pedig kedvezően befolyásolják árfolyamát is. 
A BNB fizetőeszközként is megállja a helyét, mely a kereskedőnek is kedvezményeket biztosíthat, a fentiekben felsoroltak alapján.

Jelentős előnye még, hogy a tőzsde beajánlásos alapon is ad kedvezményeket biztosít. A Binance jutalmazási programjának célja, hogy mind a programban részt vevő fél, mind az általa csatlakozott felhasználók előnyben részesüljenek. Ha valaki rendelkezik Binance számlával és egy referral ID/link használatával meghívja barátját a rendszerbe, akkor alapértelmezetten 20%-os bónuszban részesül a meghívott barát által fizetett kereskedési díj 20%-ának formájában. Az alábbi linken regisztrálva az újonnan csatlakozó szintén 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesül.


A BNB 140%-ot emelkedett egy év alatt és egyre jobban kezd elszakadni a bitcoin (BTC) árfolyamától. Érdemes ugyanakkor nem elfelejteni, hogy helyette van egy faktor amihez viszont egy az egyben korrelál: ez pedig a Binance, mint kibocsátó kriptotőzsde. Amíg a tőzsdének jól megy, addig a BNB-nek is.

Jelenleg a 9. legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező érme.