Hírek, események

A brit pénzügyi szabályozó testület - az FCA - az újonnan megjelent kriptoútmutató részeként nem fogja szabályozni a digitális valutákat vagy tőzsdéket, mivel azok kívül esnek szabályozási hatáskörén.

Ausztráliában eddig egyedülálló csoportos kártérítési pert kezdeményezett több olyan startup cég, melynek jelentős mértékű kára származott abból, hogy a Facebook még 2018 elején letiltotta a kriptókkal kapcsolatos reklámokat, hirdetéseket függetlenül attól, hogy tisztességes ajánlatról vagy éppen átverésről volt szó.

Nincs olyan ember a kriptovilágban, aki még ne hallott volna róla. Egy nagyon szerény startupból kiindulva sikerült elérni a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje státuszt. Saját tokene a Binance coin (BNB), mely egy ERC20 token az Ethereum blockchainen. 4,2 milliárd dolláros tőkeértékével jelenleg a megtisztelő hatodik helyet foglalja el a top...

A hatékonyabb működés és a blockchain applikációk szélesebb körű felhasználhatósága érdekében a QuarkChain platform integrálja a Chainlink vezető oracle technológiáját, mely vállalkozások és fejlesztők számára egyaránt elérhető.

Kína nem éppen Bitcoinbarát ország, hiszen számos intézkedést vezetett már be a kriptovaluták ellenében, de a Hangzhou-i Internet Bíróság július 18-i ítélete arra enged következtetni, hogy a Bitcoin birtoklása nem illegális Kínában, mivel az ítéletben virtuális tulajdonként ismerték el a kriptovalutát, mely legálisan védett az országban.

A New York-i tőzsde anyavállalata az ICE (Intercontinental Exchange) még tavaly nyáron indította el Bakkt nevű vállalatát, mellyel az volt a célja, hogy szabályozott platformot hozzon létre kriptovaluták kereskedelmére és, hogy a kriptovaluták elérhetővé váljanak a tömegek számára is.

Több száz hírt dolgoztunk fel a kriptovilágból. Olvasd vissza és tanulj!