STEPN

A STEPN egy Web3 életmód-alkalmazás szórakoztató közösségi elemekkel és designnal. Az NFT tornacipővel (Sneaker) felszerelt felhasználók - sétálhatnak, kocoghatnak vagy futhatnak a szabadban, mellyel bevételt szerezhetnek. 


Mint minden más NFT-játék, a STEPN is blokkláncon működik. Ebben az esetben a játék a Solana blokkláncon indult. A SOL segítségével bármilyen STEPN termék megvásárolható a piacterén, de maga a játék Green Satoshi tokeneket (GST) használ, ez szerezhető meg bevételként.

A futás megkezdéséhez vásárolni kell egy pár virtuális tornacipőt. Ezek úgynevezett NFT-k, melyek továbbértékesíthetők a piacon, esetleg nyereség szerezhető egy jobb pár vásárlásához.

Minden tornacipő saját statisztikával és tulajdonsággal rendelkezik. A statisztika határozza meg, hogy mennyi ideig "futhat". Sebességbónuszt is biztosíthatnak, így több GST-t kereshető futás közben.

Meg kell említeni, hogy a termékek árai gyakran nem tükrözik a minőségüket. Például találhatunk egy pár tornacipőt 9,0 SOL átlagos statisztikával, majd egy másik párat rosszabb statisztikával 1500 SOL-ért.

A STEPN a legtöbb ember számára alapvető napi tevékenység - a mozgás - köré épül. Az első olyan projekt, amely hatékonyan életre kelt egy működő "mozogj és keress" koncepciót, ezzel pedig milliókat kívánnak az egészséges életmód felé terelni. Minél többet mozogsz, annál több tokent keresel.

A GMT, azaz Green Metaverse Token a STEPN irányítási tokene, korlátozott mennyiségben, 6 milliárd tokennel.A STEPN legkevésbé kedvelt jellemzője az időkapuzás, mellyel korlátozzák a napi futás mennyiségét, ezzel pedig az elérhető bevételt is korlátozzák. A futás természetesen nem tilos az idő lejárta után, viszont bevétel már nem jár ezen idő után.