VECHAIN

A VeChain egy globális blockchain platform termékek és információk számára. Az elmúlt években a Vechain jelentős tapasztalatot szerzett blockchain megoldások nyújtásában a legkülönbözőbb iparágakban, autóipar, luxus cikkek, gyógyszeripari termékek, kereskedelem és logisztika területén is. Az Ethereumhoz hasonló platformmá vált, ahol decentralizált alkalmazások és okosszerződések futnak.


 A VeChain eddigi sikerét leginkább annak köszönhette, hogy a való életben is felhasználható megoldásokat talált ki és valósított meg. Saját kriptopénze korábban a VEN, jelenleg azonban a VET, piaci kapitalizációját tekintve általában a Top20 környékén láthatjuk. A Binance-on, KuCoin-on kereskedhető. 


A VeChain partneri kapcsolatot alakított ki a kínai kormánnyal gyógyszeripari felhasználás céljából a korábbi oltóanyag botrány miatt, mely igencsak megtépázta az emberek bizalmát. A kínaiak a technológiához fordultak segítségül, a VeChaint választották. A VeChain megoldásának köszönhetően nyomon követhető a vakcinák útja, eredete, a készletek felhasználhatóságának időtartama. Akár a páciens is meggyőződhet a beadandó oltás minden paraméteréről. 

Szintén partneri kapcsolatot létesítettek a kínai dohánymonopóliummal. 


Autóipari felhasználása: az autók adatait a gyártók által feltölthetik a blockchainre, majd olyan adatok is felkerülnek, mint a szervizelés, pótalkaltrészek, azok eredete, baleseti/lopás jegyzőkönyvek és még a biztosítási adatok is. Ezen információk pedig kulcsfontosságúak minden résztvevő számára, legyen az a biztosítótársaság, a hatóságok vagy akár az eladók, mivel hitelt érdemlően bizonyítják az autók adatait, hiszen a blockchainre felkerült adatok megváltoztathatatlanok. Egyik legnagyobb partnere az autóiparban a BMW.

A VeChain hasznos a mezőgazdaságban, lehetővé teszi a pontos és valós idejű adatgyűjtést, mely segíti a farmok működését.
Vészhelyzeti helyreállítási terv

A VeChain Alapítvány a kriptocégek közül elsőként hajtott végre vészhelyzeti helyreállítási tervet. Mivel non-profit alapon működnek, így a projekt fejlesztése és az ötletek a saját hozzájárulásuk a gazdaság egészéhez, mely átlátható és következetes módszert biztosít a blockchainnek köszönhetően. A PwC segítette az első akkreditált kriptovaluta vészhelyzet helyreállítási tervet.