A FED elkötelezett, recesszió lesz

2022.09.22

A FED extrém laza monetáris politikájának eredményeként (pénznyomtatás) kénytelen céltudatosan letörni az inflációt, ami az utóbbi időben elszabadult. Egyedüli eszköze a jegybanki alapkamat növelése maradt, ami garantáltan a részvénypiaci árfolyamok csökkenéséhez és a gazdaság recessziójához fog vezetni. 

Kijózanodás időszakát éljük és a keserűség időszaka köszönt ránk

Több évtizedes időszak zárul le, amit kedvező volt a gazdasági környezet számára a világban, azonban a túlzottan laza, már már felelőtlen monetáris és fiskális politika extrém hatásokat indukált, amit elsőként az infláció elszabadulásában láthatunk. 

Vége a nyomott inflációs és kamatkörnyezetnek. Itt az ideje új befektetési stratégiákat találni magunknak, mert a volatilitás (árfolyam ingadozás) extrém mértékű lehet. 

Öveket becsatolni

A FED június óta először frissítette gazdasági előrejelzéseit. A legtöbb döntéshozó úgy véli, hogy a kamatlábak 2022 végén a 4% és 4,5% közötti sávban lesznek. Ez további kamatemeléseket feltételez a 2022-es év hátralévő két ülésén, bár a legutóbbi ülésekhez képest kevésbé agresszív ütemben.

Az amerikai jegybank már harmadik egymást követő alkalommal emelte 0,75%-kal a kamatlábakat, mivel a központi bank továbbra is igyekszik megszelídíteni a több évtizedes inflációs csúcsokat.

Három 75 bázispontos kamatemelés egymás után példa nélküli azóta, hogy a FED az 1980-as évek végén kifejezetten a szövetségi alapkamatlábat kezdte megcélozni a monetáris politika irányítására.


Mit tehetünk?

Készpénzt halmozunk fel és amikor extrém mértékben alacsonyak lesznek az árak akkor elkezdünk bevásárolni. Kiváló megoldás nyújt erre a Profit Manager szolgáltatása, amibe a Binance tőzsdén tárolt kriptovalutáinkat tudjuk kezelni. Párhuzamosan védhetjük a tőkénket és a már elért nyereségünket. Előre meghatározott árszinteken is vásárolhatunk, vagy trendkövető módon beállíthatjuk, hogy csak akkor vásárolunk, amikor nőnek vagy éppen csökkennek az árfolyamok. 

Mindezt megtanulhatjátok minden szerdán 18:00-kor az online tartandó workshop keretén belül, amit Pataki Gábor heti rendszerességgel vezet. 

Regisztrálj a Profit Managerbe, indíts el egy Demo befektétési portfóliót és várd a meghívó e-mailt a szerda esti workshopra.