Fontos alapok, amit tudnod kell


A megvásárolt kriptovalutákkal akár a boltban is fizethetünk, ha rendelünk magunknak előre feltölthető (pre-paid) bankkártyát. Forint alapú, előre feltölthető bankkártyát is választhatunk ilyen a Revolut.


Sok kriptovaluta, olcsó kereskedés

Hogyan vásárolhatunk kriptovalutát?

A legfontosabb, hogy ha vásárolunk is kriptovalutát, azt a kiemelt kockázatú pénzügyi műveletek közé soroljuk. Kriptovalutákat internetes kereskedési rendszerekben tudunk vásárolni, melyek között szabadon transzferálhatunk tört darabokat is. Tehát akár 5000 Ft-ért is vásárolhatunk Bitcoint annak ellenére, hogy árfolyama több ezer dollár.

Kereskedési platform választásának szempontjai:

  • Fontos szempont, hogy melyik országban működik? 
  • Lehet-e utalással feltölteni EUR vagy USD számlánkat?
  • Van-e lehetőség stop-loss ajánlatra? - Bitstamp és Binance rendszereken igen. Regisztálj ezen a linken és ÖRÖKÖS 10% kedvezményt kapsz a kereskedés díjából a Binance-on.
  • Ha szeretnéd látni, mennyi hozamot is tudtál volna elérni a kriptovalutákka, akkor kalkuláld ki a PortfolionManager.com oldalon, amit a CoinBroker csapata fejlesztett
  • Ha forintod van és nincs EUR-s számlád akkor talán a legelőnyösebb ha a CoinCash.eu rendszerén keresztül választ át HUF-ot BTC-re és érkezteted a tőzsdei walletedbe.
  • Ha van EUR számlád akkor érdemes nyitni egy számlát a Binance Jersey tőzsdén oda utalni be az EUR-t, majd venni BTC-t és azt transferálni a Binance.com-ra. 

Általam sikeresen tesztelt illetve használt  kereskedési rendszerek:

Bitstamp (BTC, BCH, ETH, LTC, XRP) - profi kereskedési lehetőségeket biztosít, mint például a csúszó stoploss alkalmazása, amely lehetőséget ad a már megszerzett profitszint dinamikus garantálásra. Azaz egy olyan inaktív eladási ajánlat adható, amelynek aktiválási árszintje az árfolyam emelkedésével automatikusan növekszik. Euróval és dollárral is feltölthető egy szolovén bankban történtő utálsása. Díjai nem túl olcsók 0,24%.

Kisebb coinok esetén Binance-t (több mint 100 kriptovaluta elérhető) használom, amely kiemelten biztonságosnak mondható, mivel egy decentralizált tőzsde, amely forgalma alapján a TOP 5-ben helyezkedik el. - 

Alap és haladó kereskedési felületet is kínál, így kezdők számára is könnyen használható. Kapacitása: 1.4 millió tranzakció/másodperc, többnyelvű (kínai, angol, koreai, japán) és az összes jelentős coin elérhető, kereskedhető. Kereskedési jutalék: 0,1%, de ha van Binance (BNB) tokenünk, akkor 25-50% kedvezménnyel akár 0,05% is lehet a kereskedési díjunk.

Exodus wallet: felülete felhasználóbarát, a design-nak köszönhetően olyan emberek is könnyedén eligazodnak benne, akik korábban sosem tőzsdéztek. A wallet coin-ok közötti váltásra is ad lehetőséget. A küldési és fogadási díjak kiszámítása nem a küldött/fogadott összeg alapján történik, hanem a hálózat aktuális forgalmának és a tranzakció byte méretének figyelembevételével.


Személyes konzultáció

Heti hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre, ha további információkra vágysz.

* Adatkezelési szabályzat és irányelvek itt tekinthető meg

Gyakorlati tapasztalatok első kézből