Hírek, események

A Blockstack startup elsőként kapta meg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) engedélyét nyilvános tőkekibocsátásra, mellyel a platform fejlesztéséhez szükséges tőkéhez juthat hozzá. A jóváhagyás történelmi jelentőségű, hiszen most először történt meg az USA-ban, hogy egy kripto tokenkibocsátás megkapta a SEC engedélyét. Ez pedig...

A globális óriás Siemens fontolgatja a blockchain technológián alapuló megoldások alkalmazását a közlekedés, ezen belül is az autómegosztás területén. Az autómegosztásról már számtalanszor hallhattunk, rövid időtartamú autóbérlést vagy használatot jelent. Hasonló szolgáltatás már Budapesten is igénybe vehető a Green-Go vagy a MOL Limo jóvoltából.

Míg néhány ország aktívan tevékenykedik a kriptovaluták terjedése ellen, addig mások úgy tűnik sokkal barátságosabban bánnak a digitális valutákkal. Utóbbiak egyike Szingapúr, mely közzétett egy tervezetet a kriptovaluták adózásával kapcsolatosan. Az új szabályozás lényege, hogy a csereeszközként funkcionáló kriptovaluták, melyekre áru- és...

A Kínai Jegybank állítólag saját kriptovaluta fejlesztésén dolgozik, válaszul a Facebook Libra coinjára, mivel ez utóbbira jelentős kockázati tényezőként tekintenek, mely megingathatja az ország vagy akár az egész világ pénzügyi rendszerét.

A hét eleje döcögősen indult a Bitcoin számára, szerdára összeszedte magát, majd csütörtökre sikerült újból megközelítenie a 12 ezer dollárt, péntekre azonban megint piros zónába került. A kriptokereskedő - Josh Rager - szerint folyamatos felépülésének köszönhető, hogy kifejezetten "bikásnak" tűnik árfolyama. Piaci részesedése továbbra is 60%.

A amerikai képviselőház pénzügyi bizottsága írásban kereste meg Mark Zuckerberget és a Calibra ügyvezetőjét David Marcust, melyben arra kérik az illetékeseket, hogy függesszék fel a Libra coin és a Calibra pénztárca fejlesztését.

Több száz hírt dolgoztunk fel a kriptovilágból. Olvasd vissza és tanulj!