Hírek, események

A BlackRock tovább ássa magát a kriptóba a metaverzum ETF indításával. A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője egy új metaverse ETF-et indít, hogy segítsen a befektetőknek biztonságosan pénzzé tenni az internet virágzó, magával ragadó változatát.

A FED extrém laza monetáris politikájának eredményeként (pénznyomtatás) kénytelen céltudatosan letörni az inflációt, ami az utóbbi időben elszabadult. Egyedüli eszköze a jegybanki alapkamat növelése maradt, ami garantáltan a részvénypiaci árfolyamok csökkenéséhez és a gazdaság recessziójához fog vezetni.

Szerdán a FED döntéshozó testületének (FOMC) ülését követően 0,75%-os kamatemelésről döntött, melynek hatására a kripto-, és részvénypiacok látványosan megindultak felfelé. A Bitcoin árfolyama 8%-os, az Ethereum pedig 15%-os emelkedés produkált, a kriptopiac tőkeértéke pedig újra meghaladta az 1 milliárd dollárt.

A világ jelenlegi eseményeit figyelembevéve talán nem túlzás azt állítani, hogy egy újabb gazdasági válság küszöbén állunk, mely életünk minden területére hatással lesz. Ennek jelei már nemcsak a hagyományos piacokon, hanem a kriptopiacon is megmutatkoznak, a kriptovaluták - néhány kivétellel - folyamatosan veszítenek értékükből, jelentős mértékű...

Több száz hírt dolgoztunk fel a kriptovilágból. Olvasd vissza és tanulj!

247805282222852