Miért olyan drágák a CryptoPunkok?

2021.12.28

Az eddig eladott legdrágább NFT-k közül 5 darab is Cryptopunk volt. Ezek közül egyik, a 3100-as számú, mely 4200 ETH-ért, azaz akkori árfolyamán 7,58 millió dollárért kelt el. De mi is az a CryptoPunk? Miért olyan drágák és hogyan lehet hozzájutni?

A Larva Labs alapítói, név szerint Matt Hall és John Watkinson a Cryptopunk kitalálói. Lényegében ez is egy kriptovaluta, viszont annyiban azért eltér tőlük, hogy részleteiben nem lehet megvásárolni, csak egészben képvisel értéket. Pontosan 10 000 CryptoPunk karakter található az Ethereum blokkláncon, gyűjthetők, darabszámuk nem bővül. Mindegyik teljesen egyedi.

Kereskedési szempontból a CryptoPunk NFT-nek tekinthető, ami azt jelenti, hogy értékük a közvélemény által növekszik, hasonlóan a hagyományos műtárgyak kereskedelméhez. Minden CryptoPunk egyedi, ami növeli értékét. A legértékesebb punkok azok, amelyek egyedi, ritkán fellelhető tulajdonságokkal bírnak. Eladási árfolyamuk 30 000 dollártól egészen 10 millió dollárig is terjedhet. Vannak, akiknek a CryptoPunk csak egy játék, kedvtelés, de vannak, akik kiváló befektetési lehetőségnek tartják.

Eredetileg bárki, akinek Ethereum pénztárcája volt, ingyen igényelhetett CryptoPunkot. Nem meglepő, hogy elég gyorsan érkezett igény mind a 10 ezerre. Most viszont már csak vásárlás útján juthatunk hozzá, feltéve, ha valaki el akarja adni. Megvásárlása azoknak ajánlott, akik olyan digitális vagyonra vágynak, amely művészi és gyűjthető értelemben értékes. A CryptoPunk piactéren piros háttérrel jelölik az eladó punkokat.

Hasonló befektetési lehetőségként jelenik meg a Bad Grandma azaz Rossz Nagyi, mely szintén 10 000 darab egyedi gyűjthető digitális példányt kínál, 14x129 tulajdonság ötvözete biztosítja, hogy minden egyes egyed különbözik egymástól. Az alkotók célja az volt, hogy az idősebb generációt is megszólítsa ezzel a projekttel és megismertesse velük a kriptovaluták, ezen belül is az NFT-k világát.

Az opensea.io oldalán részletesebb információt kaphatunk arról, hogy melyek jelenleg a legnépszerűbb NFT-k. Jelenleg az abszolút number one a Bored Ape Yacht Club digitális gyűjteménye. 


További információ: www.marketrealist.com

Ha szeretnéd egyszerűen, kényelmesen kezelni - a Binance tőzsdén tárolt - portfóliódat, akkor próbáld ki a Profit Manager rendszerünket. Védd tőkédet és jövőben elérendő nyereségedet is. KERESKEDJ STRESSZMENTESEN!


Az alábbi linken regisztrálj a Binance-ra és 20%-os kereskedési díjkedvezményben részesülsz.