Már ApeCoin és a STEPN is kereskedhető a Profit Manager rendszerében

2022.04.26

Két új coinnal bővült a Profit Manager kínálata, már az Apecoin és a STEPN is kereskedhető rendszerünkben. Ismerjük meg kicsit a két új coint, mit lehet tudni róluk, mire használhatók.

Az Apecoin 2022. március 16-án érkezett meg, amelyet a Bored Ape Yacht Club (BAYC) projektje ihletett. Az ApeCoint azért hozták létre, hogy a virágzó APE ökoszisztéma natív tokene legyen.

Az ApeCoint a BAYC NFT-k tulajdonosai között osztják szét, és a tervek szerint "elsődleges tokenként" fogják használni a Yuga Labs játékainak új ökoszisztémájában. A Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-k tulajdonosai egy vadonatúj tokent kapnak ApeCoin (APE) néven. A Bored Apesről tudjuk, hogy NFT-k, egyedileg értékesítik őket, általában elég borsos áron, értéküket mindig a kereslet határozza meg.

A Bored Ape Yacht Club az egyik legnépszerűbb NFT kollekció. Itt minden NFT egy rajzfilmes majom formájában jelenik meg, saját színkombinációval, arckifejezéssel és ruházattal.

Bárki szerezhet APE-et, de ha már rendelkezik Bored Ape NFT-vel, akkor az érméket megkapja. Az ApeCoin BAYC tulajdonosok által megszerezhető összeg attól függ, hogy milyen típusú majmot birtokolnak és hányat. A Bored Ape NFT tulajdonosok körülbelül 10 000 ApeCoint kapnak mindegyikért. A mutáns majomtulajdonosok lényegesen kevesebbet kapnak - körülbelül 2000 érmét.

Az ApeCoin hozzáférést biztosít az ökoszisztéma olyan részeihez is, amelyek egyébként nem elérhetők, például exkluzív játékokhoz és szolgáltatásokhoz. A külső fejlesztők számára az ApeCoin egy olyan eszköz, amellyel részt vehetnek az ökoszisztémában az ApeCoin szolgáltatásokba, játékokba és egyéb projektekbe történő beépítésével.

Minden ApeCoin tulajdonos csatlakozhat az ApeCoin DAO-hoz. Az ApeCoin DAO tagjai döntéseket hozhatnak az irányítási szabályokról, a projektekről, a partnerségekről és egyebekről az APE fejlesztési javaslattételi folyamatán keresztül.


STEPN (GMT) azaz mozogj, hogy keress!

A STEPN egy Web3 életmód-alkalmazás szórakoztató közösségi elemekkel és designnal. Az NFT tornacipővel (Sneaker) felszerelt felhasználók - sétálhatnak, kocoghatnak vagy futhatnak a szabadban, mellyel bevételt szerezhetnek.

A STEPN a legtöbb ember számára alapvető napi tevékenység - a mozgás - köré épül. Az első olyan projekt, amely hatékonyan életre kelt egy működő "mozogj és keress" koncepciót, ezzel pedig milliókat kívánnak az egészséges életmód felé terelni. Minél többet mozogsz, annál több tokent keresel.

A GMT, azaz Green Metaverse Token a STEPN irányítási tokene, korlátozott mennyiségben, 6 milliárd tokennel.

Mint minden más NFT-játék, a STEPN is blokkláncon működik. Ebben az esetben a játék a Solana blokkláncon indult. A SOL segítségével bármilyen STEPN termék megvásárolható a piacterén, de maga a játék Green Satoshi tokeneket (GST) használ, ez szerezhető meg bevételként.

A futás megkezdéséhez vásárolni kell egy pár virtuális tornacipőt. Ezek úgynevezett NFT-k, melyek továbbértékesíthetők a piacon, esetleg nyereség szerezhető egy jobb pár vásárlásához.

Minden tornacipő saját statisztikával és tulajdonsággal rendelkezik. A statisztika határozza meg, hogy mennyi ideig "futhat". Sebességbónuszt is biztosíthatnak, így több GST-t kereshető futás közben.

Meg kell említeni, hogy a termékek árai gyakran nem tükrözik a minőségüket. Például találhatunk egy pár tornacipőt 9,0 SOL átlagos statisztikával, majd egy másik párat rosszabb statisztikával 1500 SOL-ért.

A STEPN legkevésbé kedvelt jellemzője az időkapuzás, mellyel korlátozzák a napi futás mennyiségét, ezzel pedig az elérhető bevételt is korlátozzák. A futás természetesen nem tilos az idő lejárta után, viszont bevétel már nem jár ezen idő után.

Az applikációk az alábbiakban elérhetők: 

App Store

Google Play