A Coinbase intézményi ügyfelei tartják Bitcoin pozícióikat

2022.06.01

Hat hónappal azután, hogy a Bitcoin elérte 69 ezer dolláros csúcsát, meredek esésbe kezdett és több mint 50%-os csökkenést produkált. Úgy tűnik azonban, hogy ez mégsem késztette arra a befektetőket, hogy megszabaduljanak Bitcoinjuktól.

A Coinbase kezelésében lévő Bitcoinok száma 296%-kal nőtt 2020 negyedik negyedéve óta, mely arra utal, hogy a befektetők úgy döntöttek inkább tartják (hodl) pozícióikat. 2020 decemberében 10,939 BTC-t vásároltak, melyet azóta sem adtak el.A CryptoQuant on-chain adatai azt mutatják, hogy azok az intézmények, amelyek 2020 decemberében, amikor a BTC/USD árfolyama 23 000 dollár körül volt, 10 939 BTC-t (~335 millió dollár a május 31-i árfolyamon) helyeztek el a Coinbase Custody-nál, azóta nem mozdították pozícióikat.

Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója megjegyezte:

"A legtöbb esetben még mindig ugyanannyi BTC van a (letétkezelői) tárcákban, ami 2020 decemberében a Coinbase-ből áramlott ki a nagy valószínűséggel intézményi vásárlásokhoz".

Ha ez így van, akkor ezek az intézmények jelenleg 30%-os nyereségen ülnek a BTC befektetéseikből. Eközben az a döntésük, hogy nem zárják a Bitcoin pozícióikat, még akkor sem, amikor a BTC árfolyama kevesebb, mint a felére esett, hangsúlyozza erős "hodling" hangulatukat.


Forrás: www.cointelegraph.com