Hogyan állítsuk össze portfóliónkat?

2019.02.15

Portfólió összeállításánál - ahogy azt személyes oktatások alkalmával is mindig hangoztatom - a legfontosabb, hogy likviditással és magas tőkeértékkel rendelkező kriptovalutákat válasszunk.

Igazság szerint csak az 1 milliárd dollár feletti tőkeértékű kriptovalutákat tenném bele a portfóliómba, de mivel ezek száma mostanság túl alacsony, így ezt a határt 500 millió dollárnál határoznám meg.

Likviditás szempontjából a 100 millió dolláros napi forgalom lenne a minimum érték, bár bizonyos időszakonként még a nagyobbak forgalma is kisebb tud ennél lenni.

A legfontosabb szempont mégis a diverzifikáció, azaz a a befektetendő tőke szétosztása.

A tőkének minimum 5%-át és maximum 15%-át tenném bele egy-egy termékbe. Így kialakul, hogy maximum 20 db kriptavalutában gondolkozom jelenleg is.

Miért minimum 5%?

25 éves befektetői tapasztalatom alapján tudom, hogy ha túl kevés tőkét teszünk egy adott termékbe, akkor a figyelmünk lankad, befektetési stratégiánkat nem tartjuk. Ha mégis nagyon jól teljesít az adott befektetés, akkor bosszankodunk a végén, hogy miért nem tettünk bele többet.

De akkor lássuk a konkrétumokat:

Blokklánc platformokat és a működő szolgáltatások, valamint geográfia területén meghatározó szerepet betöltő kriptovalutátkat választanék elsősorban.

A bitcoint egy elavult kriptovalutának tartom, aminek jó a PR-ja. A portfóliómban nem feltétlenül szerepeltetném, hiszen ha emelkedésnek indul a piac, akkor várhatóan a bitcoin árfolyama fog legkisebb mértékben növekedni.

Választásaim (a portfólióban betöltött részarány szerint, csökkenő sorrendben):

BNB, ETH, LTC, ADA, NEO, XRP, DASH, IOTA, ZIL, DRGN, ONT, HOT, KNC

Kíváncsian várom a véleményeket vagy az akár ellenjavaslatokat a témában hello@coinbroker.hu

Ha valaki komolyan gondolja a portfólió kezelését és nem szeretne sokat bajlódni vele és főként nem szeretne naponta ránézni a portfóliójára és állítgatni a tőkéjét védő stop-loss megbízásokat, akkor próbálja ki az általunk fejlesztett Stop-Loss Manager szoftverünket, amely automatizálja az ajánlatokat bevitelés.

  • Tőzsdei rendszerekhez kapcsolódva (Binance, BitStamp, Kraken), akár egyszerre 8 stop-loss ajánlat is beállítható párhuzamosan előre, minden ajánlat teljesüléséről beállítható riasztás Telegram-on és e-mailen
  • USD vagy USDT alapon aktiválhatod stop-loss ajánlataidat, még akkor is ha keresztárfolyamra indítasz pozíciót azaz ETH-ból vagy BTC-ből vásároltad meg azt
  • Keresztárfolyam estén az eladás ellenértéke automatikusan átváltható USDT-re vagy TUSD-re, így a tőkédet nem veszélyezteted tovább, ha lezárul a pozíciód
  • Visszavásárlás is lehetséges stop-loss eladást teljesülését követően, melynek eredménye, hogy nem marad le a további emelkedésről vagy ha fordult a trend és már nem zuhan tovább az árfolyam, hanem emelkedésnek indult ismét visszavásárolod olcsóbban
  • Tüskék kizárására is van mód, azaz a stop-loss ajánlat egyedileg meghatározott időtartamig késleltethető, így ha egy rövid időszakra - ami akár 1-5 másodperc is lehet - zuhannak az árfolyamok, nem teljesül feleslegesen a stop-loss mebízásod /ilyen egyik tőzsdén sincs jelenleg/
  • A csúszó stop-loss ajánlatok minden esetben százalékban beállíthatók. A tőzsdéken fix értékkel állítható csak be általában, aminek nagy hátránya, hogy ha az árfolyam jelentős mértékben elmozdul a fix-en beállított érték %-ban már túl alacsony lesz és könnyen "kirázódsz a pozíciókból"


Pataki Gábor - Coinbroker.hu


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".