IOTA


Mikrotranzakciók lebonyolítását biztosítja tranzakciós költségek nélkül, valamint biztonságos működést. További célja bányászok kiiktatása a folyamatból, azaz megszabadulni minden - a legtöbb kriptovalutát sújtó - problémától, mint például a skálázhatóság hiánya, a drága bányászati költségek vagy a lassú tranzakciók. Mindezt legújabb, innovatív quantum-proof protokolljának segítségével valósítja meg.

Manapság egyre inkább elterjedtek a gép-és-gép közötti interakciók, az IOTA-nak pedig a nevében is benne van, hogy ezeknek a tranzakcióknak a platformja kíván lenne. Elméletben erre az IOTA hálózata a legmegfelelőbb megoldás, mivel nincsennek tranzakciós díjak, ami zökkenőmentes kommunikációt biztosít a gépek között, továbbá megkönnyíti a B2B tranzakciókat mind lokális, mind globális szinten. Az IOTA emellett platformot biztosít az anonim és lekövethetetlen üzenetküldésekhez és szavazáshoz. Az androidos alkalmazása segítségével bárhova, bárkinek lehetőségünk van pénzt utalni. Az IOTA fejlesztése 2015-ben kezdődött és 2017-re jelent meg.


Sikeres működéshez az alábbi óriáscégekkel kötött megállapodások is hozzájárulnak. 


Microsoft

2017. novemberében a Microsofttal közösen indította el a világ első nyilvános adatpiacterét. Az ötlet az volt, hogy az adatok biztonságosan megoszthatók és pénzzé tehetők az IoT rendszerében. Legyen szó bármilyen információról, akár egy saját időjárás állomás által összegyűjtött adatokról. Igaz később ellentmondásos információk láttak napvilágot az együttműködéssel kapcsolatban. Az IOTA cáfolta a hivatalos partnerség létrejöttét, míg a Microsoftnál utaltak az IOTA Alapítvánnyal való közös munkára.


Volkswagen

A szakemberek folyamatosan új technológiákon dolgoznak a közlekedési eszközök piacán is. Az önvezető járművek technológiájának fejlesztéséhez hatalmas segítség lehet az IoT, mivel az adatbázisban összegyűjtött adatok a gyártók rendelkezésére állnak és ez hozzájárulhat a jövőbeni termékek minőségének fejlesztéséhez, a problémák kiküszöböléséhez.

Partnerségi kapcsolatukat 2018. januárjában hozták nyilvánosságra. Johann Jungwirth - CDO - csatlakozott az IOTA Alapítványának felügyeleti bizottságához, melyből egyértelműen látszik a két vállalkozás szoros együttműködése.


Fujitsu

Szeptemberben az IOTA Alapítvány partnerségi megállapodást kötött a Fujitsuval, mely az egyik vezető szolgáltató az IT szektorban. A Fujitsu képviselője - Rolf Werner - egy németországi kiállításon ecsetelte az IOTA előnyeit:

"Az új technológia energiahatékony és díjmentes tranzakciókat biztosít. Kifejezetten alkalmas arra, hogy az automatizált rendszerek és a gép-gép (M2M) ökoszisztémák ipari sztenderjévé váljon."

Az IOTA nyílt forrású, elosztott főkönyv, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy az IoT világában használható legyen. Az IoT - Internet of Things - minden olyan eszköz, mely az Internet segítségével összeköthető és irányítható. 


Az IOTA stabilan tartja magát a top coinok rangsorában. Természetesen a legtöbb nagy tőzsdén kereskedhető, csak hogy néhányat említsünk, a Binance-on, Bitfinexen, Coinone-on, Huobin.
DnB

2018. júniusa óta dolgoznak együtt Norvégia legnagyobb pénzintézetével a Den Norske Bankkal. Partnerségük új üzleti modellek megalkotásán, az ügyfelek adatainak védelmén és mikrofizetéseket lehetővé tevő megoldások létrehozásán alapszik.

"Az IoT, a gép-gép (M2M) közötti kommunikáció és mikrofizetési szolgáltatások jövőbeni terjeszkedése várható, ezért úgy gondoljuk, hogy a csatlakozás egy olyan technológiához, mint az IOTA, értékes tapasztalatot és know-how-t biztosít jövőbeni sikeres működésünkhöz."

Bosch

A német székhelyű Bosch a világ legnagyobb autóipari beszállítója. Számukra az IOTA egy olyan eszköz, mellyel értékes információk gyűjthetők össze és használhatók fel. A Bosch jelenleg is igencsak benne van az IoT világában, a becslések szerint 2020-ra már 15,6 milliárd IoT eszköz csatlakozik majd a rendszerhez.