A Nagy Depressziónál is Nagyobb Válságot Jósol Peter Schiff: Mi Vár Az Amerikai Gazdaságra?

2023.05.17

Peter Schiff, az Europac vezető közgazdásza és több bestseller szerzője, dermesztő előrejelzést tett az amerikai gazdaság jövőjéről. Egy új nagy gazdasági világválságot jósol, amely szerinte túlszárnyalhatja az 1930-as évek válságának mértékét.

Schiff szerint az USA infláció és növekvő államadósság által hajtott gazdasági katasztrófa felé tart. Kritizálta a jelenlegi inflációkezelési módszereket, úgy véli, a kamatláb-emelés nem elegendő és hozzájárul az inflációs ciklushoz.

A közgazdász szerint a fogyasztói árindex (CPI) nem tükrözi az infláció valós mértékét, valójában a tényleges inflációs ráta akár 9,8% is lehet. Schiff szerint az inflációs ciklus megtörése érdekében a kormányzati kiadásokat kell visszafogni, ami ellentétes a jelenlegi Biden-kormányzat költségvetési politikájával.

A jövőbeni válság Schiff szerint más formában jelenik meg, mint a '30-as években. Úgy véli, ezúttal nem lesznek csökkenő árak, amelyek némi enyhülést jelentenek. Még azok is szenvedhetnek, akik nem veszítik el a munkájukat, mert elveszítik a fizetésük értékét.

Az államadósság- és valutaválságot nevezte meg a jövőbeli válság okaként. Aggodalmát fejezte ki az adósságplafon emelése iránt, amit elterelésnek nevezett a valódi problémáról, magáról az adósságról.

Ha a dollárba vetett globális bizalom csökken, az áruk és hitelek ára az egekbe szökhet, ami gazdasági összeomláshoz vezethet. Schiff szerint a gazdasági fellendüléshez proaktív és reális megközelítésre van szükség a jelenlegi gazdasági helyzethez.

Ezen előrejelzések vitát és alapos megfontolást igényelnek a gazdaságpolitikai színtereken.

________________

Figyelem! Ha valaha is gondoltad, hogy elmerülsz a befektetések izgalmas világában, most itt a lehetőséged! Ha profi módon szeretnéd művelni ezt a területet is, ne hagyd ki az alkalmat! 

Személyes konzultáció sorozat keretében megismerheted a legfontosabb trükköket és titkokat

Ne várj tovább, lépj be a befektetés világába most!