Binance Alapítója, CZ, Visszalép a CEO Posztról az Egyesült Államokkal Köttetett Megállapodás Részeként

2023.11.22

A kriptovaluta piac sötét felhőkkel szembesül az Egyesült Államokban, ahol a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao, ismertebb nevén "CZ", kénytelen volt lemondani a vezetői posztjáról egy jelentős, 4 milliárd dolláros megállapodás részeként az amerikai hatóságokkal. Ez a lépés a Binance és az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma közötti éveken át tartó vizsgálatok eredményeként következett be, melyek a kriptovaluta-tőzsde pénzmosási és szankciós jogsértéseit célozták.


A megállapodás részeként a Pénzügyminisztérium 3.4 milliárd dollár bírságot szabott ki a Binance-re, és az OFAC további 968 millió dollár büntetést rótt ki, valamint ötéves megfigyelést és megfelelőségi követelményeket írt elő. Ezek a lépések újabb bizonyítékai annak, hogy az Egyesült Államokban a kriptovaluta-befektetések piaca komoly kihívásokkal és szabályozási akadályokkal néz szembe. A Pénzügyminisztérium kijelentette, hogy a Binance figyelmen kívül hagyta jogi kötelezettségeit a profit hajszolásában, és ezáltal lehetővé tette a terrorista finanszírozást és egyéb bűncselekményeket platformján.

A Binance esete a kriptopiac jövőjére borús árnyékot vet, és felveti a kérdést, hogy vajon az Egyesült Államokban a kriptovaluta befektetések piaca hogyan tud majd fejlődni ebben a szigorúan szabályozott és ellenséges környezetben.

#CZ #KriptoPiac #Kriptovaluta #Blockchain #USAReguláció #PénzügyiHírek #KriptoBefektetés #ChangpengZhao #PénzügyiSzabályozás #DigitálisValuta #KriptoKereskedelem #KriptoVálság #PiaciKihívások


Ajándékozz tudást Karácsonyra!

A szerződ által dedikált könyvet küldünk postaköltség nélkül