Egy család mindenét Bitcoinba fektette – őrültség vagy zseniális ötlet?

2017.10.19

Didi Taihuttu a feleségével, három gyermekével és a macskájukkal mindenét egy lapra tette fel, Bitcoinra. Az öttagú holland család úgy döntött, hogy mindenét értékesíti - beleértve 2500 nm-es házukat is - és Bitcoinba fekteti. Az otthonukat 85 Bitcoinért, körülbelül 485 ezer dollárért adták el. Egy kempingbe költöztek, ahol arra várnak, hogy beüssön a várva várt boom és őrülten meggazdagodjanak. 

Mégis mit veszíthetünk? - kérdi Didi.

"Igaz, elveszíthetjük az anyagi javainkat, az összes pénzünket, nincsen többé három autónk vagy motorbiciklink. De a legfontosabb - a családunk - még mindig megvan és együtt élvezhetjük az életünket."

Didi régebben Bitcoint bányászott, de most már csak kereskedik vele, akárcsak olyan más valutákkal, mint az ether, ripple, neo, dogecoin és az XLM. A kereskedésből származó bevétel elegendő ételre és az alapvető szükségletek kielégítésére.

"Rengeteg ember elvesztette a hitét a jelen pénzügyi rendszerben. Úgy gondolom, hogy a kriptovaluta egy jelentős alternatíva ezeknek az embereknek." - mondja Didi.

A család látva, hogy a Bitcoin a nyáron milyen magasságokba emelkedett, úgy döntött, hogy kockáztat. A Bitcoin már átlépte az 5000 dolláros álomhatárt, Taihuttu szerint ez akár meg is négyszereződhet 2020-ra. Tom Lee - a Fundstrat egyik vezetője - egyetért ezzel az előrejelzéssel.

"Egy forradalom közepén vagyunk, mely megváltoztatja az egész pénzügyi rendszert." - Didi Taihuttu

Campbell Harvey - a Duke Egyetem pénzügyi professzora - szerint ez a fajta volatilitás, ami a kriptovalutákkal kapcsolatban tapasztalható brutális. 

"Valószínűleg ahhoz van köze, hogy ez egy új technológia és nem könnyű meghatározni az értékét."

A kemény áringadozások részben annak a ténynek köszönhetőek, hogy a kriptovaluták hátterében nem áll kézzel fogható vagyon. Azért értékesek, mert az emberek hisznek benne. Szeptemberben Jamie Dimon - a JP Morgan elnöke - csalásnak nevezte a Bitcoint, majd a milliárdos befektető - Howard Marks - állította, hogy az egész egy piramis rendszer.


A Bitcoin volatilitása a kormányzatok szabályozásához is köthető. Kína és Dél-Korea tiltja az új kriptovaluták kereskedését, míg az Egyesült Államok a virtuális valuták szabályozásán dolgozik.


Mindezek ellenére Taihuttu hisz benne és elköteleződött a Bitcoin mellett. 

"A pénz folyamatosan fejlődik és most kriptovalutává fejlődik."

Taihuttu stratégiája eléggé kockázatos. De a motivációja nem csupán annyi, hogy pár év alatt nagyon meggazdagodjon, hanem az is, hogy részt vegyen abban a forradalomban, mely megváltoztatja a világ pénzügyi rendszerét.

Romaine - Taihuttu felesége - a következőképpen nyilatkozott:

"Sokkolt a férjem ötlete, úgy voltam vele, hogy mi a frász az a Bitcoin és kripto coin? Sokáig tartott feldolgoznom, aztán belementem és most már úgy érzem, hogy pozitív változást hozott az életünkbe."


Forrás: cnbc.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz. Már jelentkezhetsz az október 31-i Meetup-unkra, amit az A38 Hajón tartunk és témája az Új kriptovaluták keletkezése (ICO), vásárlása - mutatjuk hogyan működik