Jamie Dimon szerint a Bitcoin rossz, a Blockchain jó

2017.09.14

Jamie Dimon - a JPMorgan elnöke - már 2015-ben mondta az embereknek, hogy nem kell a Bitcoinnal foglalkozni, mert az csak időpocsékolás. Ugyanakkor a JPMorgan beadott egy szabadalmi kérelmet egy saját bitcoin ihlette blockchain alapuló fizetési rendszerre, melyet az amerikai szabadalmi hivatal visszautasított.

A tegnapi konferencián Jamie Dimon már úgy fogalmazott, hogy csak a kriptovalutákkal vannak problémák, magával a blockchain technológiával minden rendben, ugyanis a JPMorgan épített egy saját blockchain alkalmazást ETHEREUM alapon. 

A JPMorgan egyébként a The Enterprise Ethereum Alliance tagja, további 86 vállalattal együtt. Az is egy érdekes része a történetnek, hogy amíg a vezérigazgató Jamie Dimon a Bitcoin ellen beszél és mindenkit kirúgna, aki csak kereskedik vele, addig a JPMorgan vezető közgazdásza - Michael Vaknin - egy fórumot vezetett, amiben részt vett a Blockchain Capital, a Pantera Capital, a Boost VC és a Polychain Capital.

A JPMorgan vezető blockchain fejlesztője csak ennyit tweetelt, amikor kijött Jamie Dimon nyilatkozata:


A JPMorgan nemzetközi kereskedelmi ágának volt vezetője csak ezt írta twitteren:

"Jamie, te egy nagyszerű főnök vagy és minden idők legnagyobb banki vezetője. De nem vagy sem trader, sem tech vállakozó. Légy szíves fogd be a pofádat ha BTC kereskedelemről van szó."


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.