A kínai központi bank illegálisnak nyilvánította az ICO-t

2017.09.04

A kínai központi bank szerint az ICO illegális és felszólítottak az összes ezzel kapcsolatos pénzgyűjtő tevékenység azonnali beszüntetésére, mindezzel saját magát egy olyan komoly kihívás elé állítva, amit az igencsak feltörekvő tokenek piacán szeretne elérni.

A People Bank of China honlapja szerint az ICO-kal kapcsolatos vizsgálatok lezárultak és a jövőben szigorúan büntetik, továbbá a korábban elkövetett jogsértéseket szankcionálják. Azt is leszögezte, hogy a korábban gyűjtött pénzösszeget vissza kell téríteni, bár azt nem konkretizálta, hogy a pénzt mégis hogyan kellene visszafizetni a befektetőknek. A digitális token nem használható valutaként a piacon és a bankoknak is tilos ICO-kal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtaniuk.

"Látva más országok jogrendszerét, ez egy olyan lépés, amire már számítottunk. Igazság szerint mindannyian tudtuk, hogy szabályozások várhatók." - mondta Jehan Chu, a Kenetic Capital-től, mely tokenek értékesítésével és tanácsadással foglalkozik. Kína méretéből adódóan már régóta megérett a szabályozásra.

Az ICO-k 1,6 milliárd dolláros emelkedést mutattak az elmúlt évben, mindezt ellenőrizetlen formában. A szabályozó szervek úgy ítélik meg, hogy működésük fenyegetés jelent a kínai pénzügyi piac stabilitására. Július 18-án 43 ICO platform volt az országban, 65 ICO projekt pedig lezárult 398 millió dollárnyi tőkét felhalmozva.

Jehan Chu úgy véli, hogy Kína végül valószínűleg engedélyezni fogja az tokenek értékesítését, de csak szabályozott platformokon keresztül.

"Úgy gondolom engedélyezni fogják az értékesítést az általuk biztonságosnak és szabályozottnak vélt formátumban."Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.