A Stellar szorosan követi a Ripple-t

2018.08.29

A Stellar és a Ripple folyamatosan fej-fej mellett halad, hogy blockchain partnerként megszilárdítsa jelenlétét a pénzügyi szektorban, gyorsaságot és egyéb blockchain nyújtotta előnyöket kínál a pénzügyi tranzakciók során. A Stellar egyre inkább megközelíti az XRP-t, a legújabb információk alapján 1.000.000 számlát rögzített főkönyvén.

Míg a legtöbb coin fokozatosan keveset növekszik, addig a Stellar hatalmasat lép előre, a coinmarketcap rangsorában jelenleg a 6. helyen áll. Vagyis a bejelentés, mely szerint 1 millió számlával rendelkezik senkit sem kellene, hogy meglepetésként érjen.

A Stellar fokozatosan fejlődik és növeli felhasználásának lehetőségeit. Júniusban megszerezte a Chaint, mely egy pénzügyi blockchain megoldásokat kínáló San Francisco-i startup cég. Ezzel a Stellar hozzáférést szerzettt a Chain blockchain alapú termékeihez, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy pénzügyi szervezetek digitálisan küldjenek pénzt vagy más eszközöket közvetlenül, biztonságosan majdnem azonnal, mindenféle gond nélkül.

Szingapúrban a Stellar bemutatta ATM hálózatának tervét, mely kiváló lehetőség, hogy megismertessék a kriptovilágot mindenkivel.

Továbbá a Stellar bekerült a Shariyah Review Bureau (SRB) portfóliójába. A cég egy közel-keleti székhelyű tanácsadó vállalkozás, mely segítségére lesz abban, hogy növelje ismertségét és népszerűségét a muszlimok között, kiváltképp a közel-keleti régiókban.

A Stellar partnerségi megállapodást kötött az IBM-mel egy blockchain projektre, mely lehetővé teszi, hogy a bankok Lumen használatával bonyolítsák a tranzakciókat, majd a helyi piacokra bízzák, hogy a Lument fiat valutává váltsák.

További partnerei: SatoshiPay, EXCH.ONE, Klick-E, Mobius, HashCash

Igaz, hogy a Ripple és a Stellar azonos forráskódból származik és hasonló iparágat szolgál ki, a megközelítési irány és a stratégia merőben más. Saját céljaik megvalósításán dolgoznak, önálló elképzelések alapján. A Stellar fejlesztői azon dolgoznak, hogy segítsék a startup-okat, míg a Ripple inkább bankokkal szeretne partnerségi megállapodást kötni, mely azt jelenti, hogy teljesen különböznek és valószínűleg egy darabig nem is fognak egymással versenyezni, hacsak nem keresztezik egymás "területét". 


CoinBroker véleménye:

Jó látni, hogy két ilyen nagy tőkével rendelkező kriptovaluta folyamatosan menetel előre és bebizonyítja a világnak, hogy igen is van valós érték "fundamentum" mögöttük. 


További információ: www.coingape.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 5 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.