Rejtélyes vásárlás lehetett a katalizátor

2019.04.04

A Bitcoin közel 5 hónapos csúcsot ért el a napokban, magával húzva az altcoinok nagy részét is. Elemzők szerint egy nagyobb összegű, anonim vásárlás válthatta ki az őrületet.

A Bitcoin 20%-os emelkedést követően áttörte az 5000 dolláros határt, melyet nem sikerült elérnie már tavaly november óta. Jelenleg is - a cikk írásának időpontjában - 5052 dolláros árfolyamon kereskedhető.

Az emelkedést valószínűleg egy 100 millió dolláros megrendelés váltotta ki a Coinbase, Kraken és Bitstamp tőzsdéken, tudhattuk meg Oliver von Landsberg-Sadie-től, a BCB Group ügyvezetőjétől.

"Egyetlen megrendelésről beszélünk, mely a fent említett három "helyszínen" ment végbe, körülbelül 20000 BTC értékben."

"Ha megnézzük ennek a három tőzsdének a kereskedési volumenét, látható, hogy a tranzakciók lebonyolítása összehangoltan történt körülbelül 7-7-7 ezer BTC értékben körülbelül egy óra leforgása alatt."

Mindemellett, az elemzők nem tudják megmondani, hogy miért pont most történt meg a vásárlás.

A kriptovaluta piac viszonylag nyugalmas időszakot tudhat magáénak. Az intézményi befektetők nagyrészt távol maradtak. A digitális coinok iránti lelkes érdeklődés hiányának lehetséges indokaként a biztonsági kérdéseket és a szabályozási bizonytalanságot jelölték meg. 


További információ: www.reuters.com


Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható.


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.  


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".