Miért hamisítják a kriptotőzsdék kereskedési volumenüket?

2019.03.27

A Binance ügyvezetője - Changpeng Zhao - egy nagyon érdekes témáról beszélt nemrégiben. Elmondta, hogy szerinte a kriptotőzsdék miért hamisítják kereskedési volumenük adatait.

A Bitwise nemrégiben egy elképesztő riportot tett közzé, melyben azt állítja, hogy a tőzsdék által megjelölt kereskedési adatok nagy része - 95%-a - hamis, csupán csak kitaláció. Szerintük a Bitcoin piaci részesedése is jóval kisebb és sokkal inkább szabályozott, mint azt a többség gondolja. Azt is írják, hogy a top 81 tőzsde közül mindössze 10 rendelkezik valódi számokkal kereskedési volumenük tekintetében.

Changpeng Zhao szerint ezek a tőzsdék azért hamisítják meg kereskedési adataikat, hogy a CoinMarketCap oldalon előkelőbb helyen szerepelhessenek, mely platformról ugye tudjuk, hogy a kriptotőzsdéket kereskedési volumenük szerint rangsorolja.

Az adott tőzsdék ebből természetesen jócskán profitálhatnak, hiszen a jobb helyezés több új felhasználót jelent, amit viszont elfelejtenek, hogy ezzel tönkreteszik az egész hitelességét. Az új felhasználók pedig nem biztos, hogy azt a minőséget kapják, mint amiért az adott tőzsdét választották.

A CoinMarketCap nyilvánvalóan a legjelentősebb oldal a kriptovilágban, az összes website rangsorában pedig a 448. helyet foglalja el. 


További információ: www.oracletimes.com


Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható. 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.  


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".