Mennyit hozhatott volna 100 USD ha a Top100 coin mindegyikébe fektettük volna

2017.08.07

Nézzünk egy példát, hogy mi történt volna - befektetéseknél a volna szót tartalmazó mondatoknak nem sok értelme van, de tanulságos az alábbi feltételezés ezért folytatjuk - ha 100 USD-t befektettünk volna 2016. júliusában a Top100 kriptovalutába és ránéznénk egy év múlva nagyon megdöbbentő eredményt kaptunk volna.

Az alábbi bejegyzésben található adatok tény adatok és a coinmarketcap.com oldalról származnak 2016. július 3. és 2017. július 2. közötti időszakban. A múltbéli teljesítmény nem jelent garanciát a jövőt illetően és jóslatokba sem bocsátkozhatunk azok alapján.

TOP100 coinból csupán 6 olyan coin volt, melyek nem rendelkeztek elegendő mennyiséggel ahhoz, hogy aktuális árat állapítsanak meg vagy kivezették őket vagy törölték (DAO, SCOT, BILS, RBR, XCR, VOOT). Ezeket -100%-nak számították (értékük 0 USD), mivel már értéktelenek/nem létezőek.

Figyelembe véve azt, hogy a Qora egy szélsőséges eset és nincsen ésszerű lehetősége annak, hogy most és ezen az áron értékesítsük, a Qora is -100%-ot kapott (értéke 0 USD).

Az összesítést követően megállapítható, hogy 100 USD befektetésből egy év alatt végül 109,819 USD tőke keletkezett VOLNA, ami alapvetően 11x/1100% a rendelkezésre álló információk alapján.

2016. július 3-i 100 USD "befektetés" a Top100 coin mindegyikébe, jelenleg a következőket érné:

Összegzés

Sok ember szép nyereségre tett szert az elmúlt évben a kritopvaluta befektetések területén. Az 1100% őrületes eredmény, bárki bármikor elfogadná, de semmi sem biztosítja, hogy a jövőben is meg fog történni. 

A példa is nagyon jól mutatja, hogy ha diverzifikáljuk azaz megosztjuk a kockázatunkat és nem csak egy coinba fektetünk akkor milyen komoly eredményt érhetünk el. A kritovaluták területén is kifizetődő lehet a türelem, ami sokkal kevesebb fejtöréssel és bosszankodással jár, mintha folyamatosan adjuk vesszük a coinokat. - Persze ez nem szolgálja a brókerek érdekeit, de próbáljunk megelégedni a kirptovaluták felértékelődésének ütemével és sok nagy kriptovalutába fektessünk. 


Javaslom, hogy ismerjétek meg az általam alkalmazott befektetési stratégiát.


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.