Befektetési stratégiám

2017.07.02

18 éves koromban kezdtem el tőzsdei befektetésekkel foglalkozni. Dolgoztam a hazai tőzsdén brókerként és elismerem, hogy szenvedélyemmé vált a tőzsde. De sikerült kigyógyulnom belőle, ahogy a daytrade-ből is. André Kosztolányinak igaza van, "amit a Tőzsde ad azt vissza is veszi".

A kriptovaluták sem különböznek a tőzsdei befektetésektől, még akkor sem ha csak most alakul ki a piacuk, 5-7 évvel az indulást követően. Fontos, hogy előre meghatározzuk célunkat, befektetési stratégiánkat és ennek megfelelően cselekedjünk. Mindig az első döntés a jó döntés! Minden döntés egy apró téglának felel meg, ami a portfoliónk profitjára kihatással van. Ha sorozatosan rosszul döntünk, ledőlnek a falak.


Meghatároztam a célomat: A kriptovaluták árfolyamának növekedéséből - befektetési céllal - nyereséget akarok elérni, amely akár komolyabb vagyonképzésre is lehetőséget adhat számomra. 

Tanulva a hazai brókercégek csődjeiből, több (minimum 2-3 egymástól független) szolgáltatónál regisztrálok és kereskedek. A hosszabb távra vásárolt kriptovalutákat a kereskedési rendszerektől független trezorban, pénztárcában helyezem el. 

A kockázat csökkentése érdekében előre meghatározott célokat követek és elhatározásaimat betartom, legalább 3 éven keresztül. 

Előre meghatároztam a maximális összeget, amit kriptovalutákba akarok fektetni  és gondoskodnom kell a hozam terhére az eredetileg befektetett tőke 2 éven belül történő kivonásáról.


Elhatározások, minden körülmények között betartok:

  • A befektetni kívánt tőkém 80%-át a legnagyobb tőkekapitalizációval rendelkező valutákba helyezem el, melyek piaci értéke meghaladja az 1 Mrd dollárt - ezek ma jelenleg a Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, NEM, Ethereum Classic, Dash, IOTA. A portfoliómon belüli arányt közel a tőkekapitalizáció vagy a napi átlagos forgalom alapján súlyozom.

  1. Több kereskedési platformon kereskedek, hogy ne tegyem ki magam a brókercég csődveszélyének. Jelenleg: a Bitstamp.net, Cex.io, Poloniex.com oldalakat takarja.
  2. Ha netán eredményt szeretnék kivenni, amit gyorsan el is szeretnék költeni, arra a Bitcoin alapú Xapo vagy Bitpay pre-paid bankkártyákat használom. www.xapo.com www.bitpay.com
  3. Befektetett tőkémet 2 éven belül a hozam terhére kivonom.
  4. Nem fogom kárhoztatni magamat, ha balul sülne el a befektetésem, sem akkor ha nagyon jól és ha "több tőkével indultam volna akkor most" kezdetű mondatokat már most elfelejtem.

Egyelőre ennyi a befektetési stratégiám első verziója
2017. májusában.


Találkozzunk 2017. szeptember 13-án a következő Meetup-omon. 


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.