Megindult a csökkenés a piacon

2019.04.11

A coinmarketcap oldalán járva az láthatjuk, hogy csökkenésnek indult a kriptovaluta piac. A teljes piaci tőkeérték 177 milliárd dollárra esett vissza. A Binance Coin 4,58%-ot csökkent, jelenleg 17,72 dolláron kereskedhető. A Bitcoin Cash egészen 285 dollárig csúszott, de a Tron is több mint 7%-ot meghaladó visszaesést könyvelhet el. A Bitcoin jelenleg 5219 dollár, mely 0,66%-os visszaesésnek felel meg az elmúlt 24 óra adatai alapján.


Mik lehetnek az újabb csökkenésnek az okai?

  • Úgy általánosságban elmondható, hogy a rossz sajtó sosem tesz jót a piacok alakulásának. A kriptovaluták elfogadottságát és a közvéleményt nagymértékben befolyásolják a negatív kritikák, kijelentések, főleg amikor neves pénzügyi intézmények kérdőjelezik meg a kriptovaluták érvényességét, létjogosultságát. Remek példa erre egy, még 2017-ben történt eset, amikor a JP Morgan elnöke kirúgással fenyegette meg azon dolgozóit, akik Bitcoinnal kereskednének. Ennek hatására a BTC azonnal 6%-os veszteséget szenvedett el. Majd mindezek után kiderült, hogy a JP Morgan alaposan bevásárolt a kriptovalutából. A negatív kritikával nem más volt a célja, minthogy számukra kedvezően manipulálja az árfolyamok alakulását.
  • Biztonság: a biztonsági kérdések még mindig nagymértékben képesek befolyásolni a kriptovaluták iránti bizalmat vagy éppen bizalmatlanságot. Nem egy olyan esetről hallottunk, amikor hackerek kiraboltak kriptovaluta tőzsdéket.
  • Szigorú szabályozás bizonyos országokban vagy éppen a szabályozás hiánya, melyek konkrét megfogalmazására már égető szükség lenne.
  • A bitcoin ETF-ekre vonatkozó döntések folyamatos elhalasztása. Szakértők szerint az engedélyezés gyakorlatilag az egekbe emelné az árakat. A korábbi próbálkozásokat a kriptovaluták volatilitására való hivatkozással utasította vissza a SEC. Mindez nemcsak a Bitcoinra, de az egész kriptovaluta piacra is hatással van.
  • Végül, de nem utolsósorban: néhány napja megjelent egy olyan hír, mely szerint Kína 2021-től betiltaná a kriptovaluta bányászatot. Erre a hírre az árfolyamoknak szinte be kellett volna dőlniük, de mégsem ez történt. Most néhány nap elteltével láthatunk egy egészséges mértékű korrekciót, melynek indoka lehet ez a hír is.Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható. 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen. 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".