Japánban új szabályozást alkottak a kriptovaluta pénztárcákra

2019.04.18

A Japán Pénzügyi Felügylet (FSA) új szabályozást vezet be az úgynevezett "cold wallet" vagy offline kriptovaluta pénztárcákkal kapcsolatosan.

A japán pénzügyi szabályozók arra kérik a kriptovaluta tőzsdéket, hogy erősítsék meg azon kriptovaluta pénztárcák belső felügyeletét, ellenőrzését, melyeket digitális valuták tárolására használnak és nincsenek csatlakoztatva az Internethez.

Az új szabályozás alkalmazásával az FSA állítólagos célja, hogy biztosítsa a digitális valuták biztonságos használatát és csökkentse az egyéb kockázati tényezőket, mivel az országnak szándékában áll a fintech iparág fellendítése, ezáltal is hozzájárulva az ország gazdasági növekedéséhez.

Offline pénztárca révén nincs csatlakoztatva az Internetre ezért nagyobb biztonságot nyújt a digitális eszközök számára, ennek ellenére az FSA úgy véli, hogy fennállhat a belső lopások kockázata.

Márciusban az FSA engedélyezte egy újabb kriptovaluta tőzsde működését, már az új szabályok alkalmazásával. Az FSA elkezdte az engedélyek kibocsátását új kriptovaluta tőzsdék számára, a várólista állítólag nagyon hosszú. Az egész engedélyezési rendszert az elmúlt két év eseményei miatt alakították ki, melyek közül egyik legemlékezetesebb a Coincheck elleni hackertámadás 2018. januárjában, ahol fél milliárdos kárt okoztak az elkövetők. 


További információ: www.cointelegraph.com


Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható. 


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen. 


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".