Indiában a kriptovaluták tiltásának tervezetét készítik elő

2019.04.30

A kormányzat elfogadta a teljes tiltás ötletét az összes kriptovalutára vonatkozóan Indiában.

Az indiai kormányzat minisztériumok közötti konzultációba kezdett egy olyan törvénytervezet kapcsán, mely tiltást vezetne be a kriptovalutákra és szabályozná a hivatalos digitális valutákat.

Egy meg nem nevezett forrás szerint számos kormányzati testület a támogatását fejezte ki a kriptovaluták értékesítésének, vásárlásának és kibocsátásának tiltásával kapcsolatosan. A törvényjavaslat benyújtása a májusi választások után lesz esedékes, bár egyes képviselők szerint már az is kései időpont a cselekvésre.

Sürgető szükség van a kriptovalutákkal kapcsolatos tranzakciók tiltására Indiában a pénzmosás megakadályozása és csökkentése érdekében. A minisztérium rámutatott arra, hogy a magánszemélyek és vállalatok sokszor a kecsegtető, hatalmas hozamok miatt kereskednek kriptovalutával, mely tranzakciók viszont a legtöbbször nem a tervek szerint alakulnak. A rendszerek nem átláthatók és nem esnek semmiféle jogi szabályozás alá sem. Legtöbbször a befektetők átverésére használják őket.

A minisztérium javaslata szerint a törvényi tiltásig, minden ilyen tevékenység a pénzmosás elleni törvény hatálya alá essen. 


További információ: www.economictimes.com


Személyes oktatás, konzultáció Pataki Gáborral a CoinBroker alapítójával

Szeretnéd Te is megtanulni hogyan tudsz kriptovalutába fektetni, milyen szabályok alapján érdemes felépíteni a kriptovaluta portfóliót, hogyan tudod mindezt minimális időráfordítással - közel automatizáltan - kezelni?

Ha igen a válasz, akkor nincs más dolgod, jelentkezz Konzultációra. Telefonon egyeztethető időpontot, helyszín, a konzultáció akár Skype-on is megvalósítható.


Próbáld ki díjmentesen a Stop-Loss Manager-t, amely 8 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp és Kraken tőzsdéken folyó kereskedési felületen.   


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre és 5 Mikron üti a "tárcádat".