Hollandia felszólította az EU-t, hogy indítsa el a szabályozást

2018.10.30

A Hollandiában működő, 20 szervezetet egyesítő Blokklánc Koalíció a kriptovalutákra vonatkozó átfogó szabályozási keretterv kialakításán dolgozik, miközben az ország pénzpiaci szabályozásáért felelős szerve a közös európai szabályok elfogadására szólít fel.

Amszterdam a leginkább fejlett kriptovaluta infrastruktúrával rendelkezik a Benelux régióban. A működő bitcoin automaták számát tekintve az első helyet foglalja el a holland és belga városok sorában, a jelenleg is üzemelő 12 automatával. Rotterdam - Hollandia második legnagyobb városa - 2 automatával rendelkezik, míg Hága csak eggyel.

Hollandiában a kriptovaluták egyre inkább növekvő népszerűségnek örvendenek, miközben a fintech iparág - beleértve a közösségi finanszírozást is - alig szabályozott.

Magyarországon a CoinCash és a MrCoin üzemeltet automatákat Budapesten, Debrecenben, Mosonmagyaróváron és Győrben.

A CoinCash ATM hálózata itt megtekinthető.

A coinatmradar.com információi szerint világszerte 3928 kriptovaluta ATM üzemel, 141.805 boltban fogadják el a kriptovalutákat, a világ 76 országában.

Ausztriában 1006 Bitcoin elfogadóhely létezik, számuk dinamikusan nő, és ha már Bécsben járunk, akkor érdemes megnézni a Satoshi Nakamoto múzeumot is.


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.