Hiába tilt a kínai kormány, van más megoldás

2017.09.29

Napjainkban folyamatos a felbolydulás a kínai kriptovaluta piacon. A kormányzat tiltása masszív emelkedést generált a peer-to-peer (P2P) platformok forgalmában és felhasználóinak számában. A LocalBitcoin P2P platform mindenkori legmagasabb kereskedési volumenét regisztrálta múlt héten, egészen konkrétan 17,5 millió dollárt és más, szintén helyi platformok is megnégyszerezték forgalmukat.A tiltó rendelkezés hatására a befektetők és Bitcoin tulajdonosok megrohamozták ezeket az általában keveset használt platformokat. Mivel az olyan tőzsdék, mint a ViaBTC lehúzza a rolót, így az általuk forgalmazott Bitcoin visszakerül a piacra és a kisebb P2P platformokon kereskednek vele.

A kormányzat pénzügyi döntései azt eredményezték, hogy a kínai Bitcoin feláras lett a tőzsdei árához viszonyítva. Jelenleg 20%-kal magasabb áron mozog tőzsdei áránál, mivel a P2P rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználók elérjék coinjaikat. 


Forrás: cointelegraph.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.