Felmérések szerint 26 millió amerikai rendelkezik kriptovalutával

2018.03.22

Egy újonnan megjelent felmérés szerint körülbelül 26 millió amerikai rendelkezik kriptovalutával és 8% tervezi, hogy vásárol a közeljövőben. A finder.com által összeállított kérdéssorra 2001 amerikai felnőtt válaszolt (egy olyan site-on, ahol fizetnek azért, ha valaki részt vesz egy felmérésben).

A tanulmány szerint az amerikaiak 92,05%-a még nem vásárolt kriptovalutát, és közel 8% válaszolta azt, hogy tervben van véve a jövőben. Dupla annyi férfi birtokol kriptovalutát, mint amennyi nő - az összes válaszoló férfi 11,86%-a, a nőknek pedig a 4,27%-a.

A milleniumi korosztály 17,2%-a birtokol kriptovalutákat, míg a baby boomer generáció (kb. 1940-64 között születtek) mindössze 2,24%-a vásárolt kriptovalutát.

Még egy korábban - decemberben - megjelent tanulmány szintén azt mutatta, hogy a milleniumi generáció sokkal inkább favorizálja a Bitcoin-t például, mint a hagyományos bankszámlákat.

A felmérés pedig arra az okra is "fényt derít", hogy valaki miért nem vásárol kriptovalutát. Legnépszerűbb válaszok: a "nincs rá szükség" vagy "nem érdekel", de persze született olyan válasz is, mely szerint "túl sok költséggel jár".

Több mint kétszer annyi férfi, mint nő gondolja úgy, hogy az egész kamu vagy átverés, de mindkét nem egyformán egyetért abban, hogy "nehéz használni" és "bonyolult megérteni".


A különböző generációk különböző okok miatt nem vásárolnak kriptovalutát.

A kriptovalutát vásárló amerikai felnőttek között a legnépszerűbb a Bitcoin, második helyen az Ethereum 4%-kal lemaradva, harmadik a Bitcoin Cash kevesebb, mint 1%-ot képviselve. 


TIPPELD MEG!

Véleményed szerint Magyarországon az emberek hány százalékának van kriptovalutája?

További információ: cointelegraph.com


Hívd meg vendégül - akár két - barátodat díjmentesen egyéni konzultációra

Gyorsan, hatékonyan szeretnéd fejleszteni tudásodat? Nem vagy még biztos a dolgodban? Nem tudod hogyan használd a stoploss-t, ami megvédi tőkédet és elért eredményeidet? 

Itt a lehetőség, hogy jelentkezz személyes konzultációmra.

Egyedi kedvezményként, díjmentesen elhívhatod akár 2 barátodat is. Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2400-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

Kövesd a híreket Twitter csatornánkon is!