„Fellebbezés” a Bitcoin Befektetési Alap működése kapcsán

2017.10.02

Matt Corallo - a Bitcoin egyik tősgyökeres fejlesztője - egy posztban megjegyzést tett az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének a BIT - Bitcoin Befektetési Alap - részvényeinek jegyzésével és kereskedésével kapcsolatosan tervezett szabálymódosítás okán. A Befektetési Alap lényege, hogy általa a befektetők úgy invesztálhatnak a piacba, hogy közben nem kell ténylegesen, személyesen foglalkozniuk Bitcoin vétellel, eladással, tárolással.

A posztban Corallo súlyos aggodalmát fejezte ki a Bitcoin hálózat forkolása esetén felmerülő, a befektetőket megillető fogyasztóvédelem hiánya okán. A megjegyzés vegyes reakciókat váltott ki a közösségi médiában.

Corallo állandó problémaként jellemzi azt az esetet, ami mindig bekövetkezik, amikor a felhasználók egy csoportja meg kívánja változtatni a Bitcoin, konszenzussal elfogadható szabályait, míg egy másik csoport nem. Ez oda vezet, hogy két kriptovaluta jön létre, ami zűrzavart eredményez, hogy akkor melyiket is kellene Bitcoinnak nevezni. A posztban továbbá aggodalmát fejezi ki amiatt is, hogy a jelenlegi jogi iránymutatások értelmében a BIT-nek lehetősége van arra, hogy válasszon a "Bitcoinok" között.

Corallo hangsúlyozza, hogy a Digital Currency Group (DCG), a BIT kizárólagos tulajdonosa és a TradeBlock (BIT Index Szolgáltató) befektetője képes jelentősen kimozdítani az egyik kriptovalutát a másik ellenében. Számos Bitcoin startup befektetőjeként a DCG-nek továbbra is érdekében áll, hogy ösztönözze a szabálymódosításokat és a kriptovaluták elfogadását, melyek előnyösen befolyásolják saját működését is.

Többen úgy gondolják, hogy ez a komment egy kísérlet arra, hogy aláássa a Bitcoin decentralizációját.

Végül Corallo a "Ethereum/Ethereum Classic fork" példájára hivatkozik, azzal érvelve, hogy "a DCG erősen fektetett az egyik oldalba, míg a másikba nem." Ez a példa pedig közvetlenül kapcsolódik a tervezett Segwit2x forkhoz és mivel a DCG és egyes portfólió vállalatai erőteljesen támogatták a Segwit2x-et, ez azt jelenti, hogy az Ethereum/Ethereum Classic esete a következő hónapokban valósággá válhat.


Forrás: news.bitcoin.com


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.