A Bitcoin átlépte a 4000 dollárt az erős japán keresletnek köszönhetően

2017.08.12

2017. augusztus 12-én a Bitcoin digitális valuta ára elérte a 4000 dolláros határt az erős japán keresletnek köszönhetően - állítja a CNBC.

A kriptovaluta a korábbi 3941 dolláros árról indulva 4000,93 dollárt ért el, jelenlegi kereskedelmi ára 4184 dollár.

A Bitcoin teljesítménye 2017-ben

A virtuális valuta ára megnégyszereződött 2017-ben, csak augusztusban 40%-os emelkedést bemutatva. A kriptovaluta tőkeértéke szintén növekedett 64 milliárd dollár körüli értékre.

Eközben a Bitcoin kereskedelme japán jenben a teljes kereskedelmi forgalom majdnem 46%-át képviselte világszerte, amerikai dollárban lebonyolított kereskedelme mintegy 25%-ot tett ki, míg dél-koreai wonban és kínai jüanban egyenként 12%-ot képviselt.

A Bitcoin augusztus eleji szilárd teljesítménye hűen tükrözte az arany készletek és kötvények eladását szerte a világon az észak-koreai nukleáris fenyegetéssel kapcsolatos növekvő aggodalmaknak köszönhetően. A feszült helyzet arra késztette a befektetőket, hogy biztonságosnak értékelt befektetések és alternatív eszközök felé forduljanak.

Elemzők szerint a Bitcoin kitűnő szereplése a piacon részben annak a tulajdonságának köszönhető, hogy túlélte szétválását, mely egyben egy új digitális valuta - a Bitcoin Cash - bevezetését is jelentette. A szétválás a befektetők - leginkább az intézményi befektetők - Bitcoin iránti megnövekedett érdeklődését eredményezte.

A kiemelkedő szereplés ellenére a Bitcoin továbbra is bizonytalan jövővel néz szembe. A Bitcoin egy esetlegesen újabb szétválásának lehetünk tanúi 2017. novemberében a tervezett fejlesztések második szintjének végrehajtása közben. (SegWit)


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra.