Elindult az első ERC-20 token kereskedelme a Coinbase platformján

2018.10.17

A 25 millió felhasználóval rendelkező San Francisco-i székhelyű kriptovaluta tőzsde - a Coinbase - bejelentette a 0x (ZRX) kereskedését, ezzel a platformon elérhetővé vált az első ERC-20 - azaz Ethereum alapú - token. A 0x platform egy piacteret (decentralizált tőzsde megoldást) kínál, ahol nincs szükség arra, hogy bárkire is rábízd a pénzedet, kivéve az okosszerződésekre, melyekbe senki sem nyúlhat bele. Nincs állásidő, minden egyes tranzakció automatikusan lezajlik anélkül, hogy az ügyfélnek kockázatot kellene vállalnia.

A tőzsde ügyfelei mostantól vásárolhatnak, értékesíthetnek, fogadhatnak és tárolhatnak ZRX-et a coinbase.com-on illetve az iOS és Android applikációkon keresztül is.

A tőzsde nagyon közkedvelt a hazai befektetők körében is, mivel fel lehet tölteni USD-t, van mobilalkalmazása és nagyon könnyen kezelhető a kereskedési felülete is. Hátránya, hogy kevés kriptovalutával lehet kereskedni és a kereskedési díj is jóval drágább, mint a Binance-on.

Közleményében tudatta azt is, hogy a ZRX elérhető lesz a legtöbb országból, kivéve New Yorkot és az Egyesült Királyságot a kezdeti időszakban.

Még júliusban jelentette be a cég, hogy fontolgatja a ZRX felvételét a platformra, több másik token társaságában, mint például a Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM) és Zcash (ZEC).

"Miután értékeltünk olyan tényezőket, mint a fizetőképesség, az árstabilitás és más piaci mutatók, úgy döntöttünk, hogy ERC-20 tokeneket is hozzáadunk a platformhoz."

A ZRX árfolyama reggel az 1,04 dollár szintet is elérte, ami majd 38%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában a coinmarketcap adatai szerint, mindez a bejelentésnek köszönhetően. Tőkekapitalizációja 528 millió dollár, napi kerekedési volumene 170 millió dollár a cikk írásának idején, amely kiugróan magas mivel a tőkeérték 32%-a megfordult már egy nap alatt a tőzsdéken.

A Stop-Loss Manager használatával sikerült 1,03 USD áron (58% nyereséggel) csökkenő szakaszban eladni a szeptember 29-én 0,65 USD áron vásárolt tokeneket. 


További információ: www.cointelegraph.com


Híreinket a Facebook oldalunkon követheted nyomon, amelyhez már 2500-an csatlakoztak. Ha még több információt szeretnél hallani a témában, iratkozz fel hírlevelünkre.

A cikket támogatta a Stop-Loss Manager, amely 7 stop-loss-t képes kezelni a Binance és a Bitstamp tőzsdéken egy felületen.