Bitcoin Cash Rally lélektana

2017.11.12

Döbbenetes forgalomnövekedést figyelhettünk meg a kriptovaluták piacán. A napi 3-4 milliárd dolláros forgalom 20 milliárd dollárra ugrott, amit  a Bitcoin és a Bitcoin Cash forgalmának őrületes mértékű növekedése okozott. 

De mi is történik valójában?

A Bitcoin SegWit2x lemondását követően - melyről itt írtunk - abszolút logikus esemény következett be, amire nem sokan számíthattunk. Mondjuk ki: a Bitcoin egy elavult kriptovaluta, a Bitcoin Cash lényegesen fejlettebb és gyorsabb átutalásokra ad lehetőséget. Így logikusnak tűnik, hogy a befektetők elkezdték "lecserélni" a technológiailag elavult kriptovalutájukat a fejlettebb Bitcoin Cash-re. Csupán egy érv szól ez ellen: a legtöbben a Bitcoint ismerik, nem a Bitcoin Cash-t, de ez is csak idő kérdése, hogy megváltozzon. 

De miért is jó (jobb) a Bitcoin Cash?

2017. augusztus 1-jén UTC idő szerint 12:20-kor a Bitcoin blokklánc ketté vált, ekkor jött létre a Bitcoin Cash. Mindenki tisztában volt azzal az elmúlt években, hogy változtatni kell a Bitcoin működési modelljén, mert elavult már, de nagyon nehezen lépték meg az első SegWit-et. 

A Bitcoin Cash két fontos tulajdonsággal rendelkezik, ami jobbá, modernebbé, illetve használhatóbbá teszi elődjéhez képest: a blokkméret 8MB, és nem tartalmazza a SegWit kódot. 

További előny, hogy a Bitcoin Cash sokkal jobban támogatja a szoftver különböző formájú megvalósítását. Így például a BitcoinABC is a Bitcoin Cash blokkláncán kerülhet először alkalmazásra. Ez azért fontos, mert a BitcoinABC egy teljesen más megközelítést jelenthet a Bitcoin blokkméret kérdésében. Az ABC - Adjustable Blocksize Cap - révén ugyanis a felhasználók és a bányászok saját maguk módosíthatják az adott blokk méretét egészen 16MB-ig.

De ne vesszünk el a technikai részletekben, hanem gondoljuk át nyugodtan, mit is tegyünk, ha van Bitcoinunk! 


1. lehetőség:

Nem teszünk semmit és reménykedünk benne, hogy a Bitcoin árfolyama ismét növekedni fog, emellett szól az a tény, hogy az emberek főként ezt ismerik. Ellene szól, hogy akik az utóbbi időben vásároltak belőle, azok csalódottak a jelentős, közel 40%-os csökkenés láttán. Ez a tulajdonosokból akár eladási rohamot is kiválthat.

2. lehetőség:

Eladjuk a Bitcoinunkat és veszünk rajta Bitcoin Cash-t. Tegnap este ezt tartottam célszerűnek, de nem léptem még meg. Viszont látva a forgalom őrült mértékű növekedését mindkét oldalon, meg fogom tenni. 

Azonban óvatosan kell eljárni, ezért a Bitcoin Cash vásárlását követően azonnal beállítok egy stoploss eladást 5%-kal alacsonyabb árfolyamszintre. A Coindera oldalon pedig SMS riasztást állítok be 6050 USD Bitcoin árszintre. Továbbá forgalmi figyelést is teszek a Bitcoin és Bitcoin Cash forgalmára. 

Ha tovább nő a Bitcoin Cash jelenlegi 9 milliárd dolláros forgalma, a fenti teóriám megállja a helyét és átrendeződést látunk, amiben a Bitcoin Cash árfolyam növekedésében további, akár 100%-os növekedési potenciál lehet. 

Amíg gépeltem a cikket a Bitcoin Cash árfolyama 1930 dollárról 2400 dollárra nőtt és az elmúlt 24 órás forgalma meghaladta a 11 milliárd dollárt.  

Majd felébredt a piac és elkezdték realizálni a profitot, 2400 dolláros szintről 1650 dollárig esett az árfolyam. Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, vagy gyere el november 15-i Workshopunkra, ahol megtanulhatod a kriptovaluta kereskedés alapjait.