Az elmúlt hetek egyik legnépszerűbb coinja az IOTA

2017.12.18

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a megnövekedett piaci keresletnek köszönhetően szárnyal az IOTA árfolyama. Előmeneteléhez nagyban hozzájárult, hogy számos partneri megállapodást írt alá néhány nagyon fontos és ismert gigacéggel, mint például a Microsofttal vagy a Samsunggal. 

Ezt megelőzően az IOTA árfolyama 1 dollár környékén stagnált, de a hír hallatán megindult felfelé. Jelenlegi árfolyama 3,82 dollár - de a múlt héten elérte az 5,5 dollárt is.

Tőkekapitalizációját tekintve átlépte a 10 milliárd dolláros álomhatárt, az elmúlt 24 óra kereskedési volumene 355 millió dollár volt.

A növekedés természetesen nemcsak annak köszönhető, hogy óriáscégek álltak a projekt mellé, hanem az IOTA technológiai hátterének is, mely lehetővé teszi, hogy egy olyan piac jöjjön létre, ahol okos eszközök kommunikálhatnak és kereskedhetnek egymással a saját rendszerén keresztül, mindezt tranzakciós költségek nélkül.

Az IOTA megindulásához az is hozzátett, hogy bekerült a koreai tőzsdékre, a kereskedés 35%-a a Coinone és Binance tőzsdéken zajlik. Igaz még mindig a Bitfinex van vezető pozícióban.

Az IOTA legnagyobb fegyvere a korlátlan növekedés lehetősége, és az információ struktúra, mely lehetővé teszi "ön-igazolást" és a tranzakciók közzétételét a hálózatban.


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.