Ausztrália engedélyezi az ICO-kat

2017.10.01

Kína, Dél-Korea tiltja az ICO jegyzését, míg Ausztrália ENGEDÉLYEZI! Az ICO-k - megfelelő szabályozás mellett - a közösségi finanszírozás új eszközévé válhatnak (vagy inkább már váltak is). 

A jövő StartUp-jai számára kiváló lehetőséget teremt a működési tőke összegyűjtésére, de nem csak a vállalkozók, a befektetők számára is kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy aprópénzzel is részesei lehessenek egy leendő sikertörténetnek. 

Gondoljunk csak bele, hogyan tudnánk 10.000 Ft befektetési egységekkel kezdő vállalkozásokba beszállni. Sehogy, erre esélyünk sincs. Egy StartUp-okat felkaroló befektetési alap is pár tíz vállalkozásba fekteti a tőkéjét. Míg ICO-k vásárlásával lehetőségünk adódik, hogy felépítsünk egy nagyon széles körű portfóliót, melyek - akár - 90%-a is sikertelen lesz. Ebben szinte biztos is vagyok, de az a 4-5, ami sikeres lesz az bőségesen kárpótol. 

Több tízéves befektetői tapasztalattal rendelkező befektetőként egy fontos szabályt látok ICO vásárlása kapcsán: 

Sok típusú ICO-t kell vásárolni minimális pénzért.

A jövőre nézve Ausztrália lépése példaértékű és kiemelten fontos, biztos vagyok benne, hogy több ország is követni fogja. Az USA-ban is vannak erre próbálkozások. - Pataki Gábor a CoinBroker alapítója


A HÍR, aminek mindenki örülni fog:

Ausztrália utánamegy a helyzetnek, sőt törvénybe foglalták az ICO-k státuszát. 

Az újonnan elfogadott vállalati törvény elismeri az ICO-kat, mint új finanszírozási formát, amelyet egy vállalkozás vagy magánszemély használhat fel különböző típusú befektetések interneten keresztül történő finanszírozására (névtelenül és/vagy anonim módon). 

Bárki, aki hozzáfér az internethez, létrehozhat vagy befektethet ICO-ba

A törvény az ICO-k jogi státuszát pontosan definiálja, így a kibocsátása, működése alapján lehet kezelt befektetési rendszer (tőkealap, biztosítók), értékpapír, derivatíva (opciók és határidős ügyletek). 

A tokent részvénynek tekinti a törvény! 

Az ICO-k kibocsátásakor publikált whitepaper tartalmát is szabályozza a törvény. Így a whitepapernek (azaz kibocsátási tájékoztatónak) megfelelően tartalmaznia kell minden olyan információt, amely a befektetők döntéshozatalához szükséges. 

A kibocsátást lebonyolító platform üzemeltetőjének rendelkeznie kell AFS (ASIC) ausztrál piaci engedéllyel. Az ICO-ról szóló promóciós kommunikáció nem lehet megtévesztő, nem tartalmazhat hamis információkat. 

Az ausztrál fintech iparág és blockchain jeles képviselői örömmel fogadták a szabályozás bevezetését. 


Információt a Bitcoin News-nak köszönhetően osztottuk meg veletek.


Ha követni szeretnéd az eseményeket iratkozz fel a Facebookon Kriptovaluták oldalunkra, de akár a Meetup Kriptovaluta csoportunkhoz is csatlakozhatsz.